Maža alga pasiskundusiai M. Dargužaitei – maksimalus 60 proc. priedas

Net ir neturint didelės patirties valstybės tarnyboje, galima tikėtis solidžios priemokos. Tai savo sprendimu įrodė premjeras Saulius Skvernelis, nuo pat pirmos darbo dienos, kaip pavyko išsiaiškinti portalui LRT.lt, mažesnį nei trejų metų darbo stažą valstybės tarnyboje turinčiai vyriausybės kanclerei Mildai Dargužatei skirdamas maksimalų priedą prie algos.

Vyriausybės kanclere S. Skvernelis ją paskyrė 2016 m. gruodžio 14 d. Ir iškart nusprendė: „Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Valstybės tarnybos įstatymo 26 straipsniu, nustatau nuo 2016 m. 14 d. vyriausybės kanclerei Mildai Dargužaitei už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą 60 procentų pareiginės algos dydžio priemoką“.

Kaip LRT.lt teigė didelę patirtį valstybės tarnyboje turintys pareigūnai, priemokos prie algos, vos tik pradėjus dirbti, paprastai skiriamos kur kas menkesnės, nei S. Skvernelis atseikėjo M. Dargužaitei. Iš pradžių skiriama 20 procentų, po metų kartais priemoka padidinama, o kartais ir ne.

Praėjusios kadencijos vyriausybėje nė vienas kanceliarijos darbuotojas maksimalios 60 proc. priemokos neturėjo. Jiems buvo skirti 20-40 proc. priedai prie tarnybinių atlyginimų.

Paklausta ketvirtadienį LRT.lt, kokią gauna algą, M. Dargužaitė atsakyti negalėjo. Tvirtino, jog, sutikdama dirbti vyriausybės kanclere, ji net nesidomėjo, koks bus atlyginimas ir tarnybinis priedas. Esą jai – ne tai svarbiausia. Ji taip pat neatsakė, ar premjeras maksimalią algos priemoką jai skyręs be jos žinios.

Po pokalbio su LRT.lt, praėjus vos pusvalandžiui, kanclerė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje parašė, kad jos atlyginimas, atskaičiavus mokesčius, daugiau nei 2 tūkst. eurų. Vadinasi, ji žinojo, kokią gauna algą. Bet apie maksimalią priemoką nuo pat pirmos darbo dienos M. Dargužaitė net neužsiminė ir savo įraše „Facebook“. LRT. lt dėl jos algos kanclerė patarė aiškintis per vyriausybės Spaudos tarnybą.

Penktadienio popietę premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas LRT.lt atsiuntė informaciją, kad premjeras kanclerei paskyręs didžiausią 60 proc. priemoką prie algos, o pati M. Dargužaitė visiems šiuo metu dirbantiems S. Skvernelio patarėjams atsilyginusi tuo pačiu ir paskyrusi taip pat 60 proc. priemokas prie algos.

Šeštadienį T. Beržinskas dar kartą patikslino M. Dargužaitės algą: natskaičiavus mokesčių, jos atlyginimas – 1696,5 eurų, priemoka – 1017,9 Eur, o iš viso – 2714,4 Eur. Atskaičiavus mokesčius, kanclerei išmokama 2062, 94 Eur

Vyriausybės kanclerei paskirta pati aukščiausia 20 valstybės tarnautojo kategorija.

Valstybės tarnyboje M. Dargužaitė turi vos trejų metų darbo stažą. Nuo 2011 m. birželio iki 2012 m. sausio ji buvo konservatorių vyriausybės ūkio ministro Rimanto Žyliaus patarėja. 2012 m. sausį ministras ją savo įsakymu paskyrė viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ direktore. Šiose pareigose ji dirbo iki 2014 m.

Kaip nurodoma Valstybės tarnybos įstatyme, už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, kai yra padidėjęs darbų mastas atliekant pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas neviršijant nustatytos darbo laiko trukmės, skiriamos priemokos prie algos. Priemokos paskiriamos už papildomų užduočių atlikimą, kai atliekamos pareigybės aprašyme nenustatytos funkcijos. Papildomos užduotys valstybės tarnautojui turi būti suformuluotos raštu.

Priemokų valstybės tarnautojai gali tikėtis ir už darbą kenksmingomis sąlygomis.

Įstatymas numato, kad priemokos negali būti mokamos ilgiau kaip vienerius metus nuo jų paskyrimo, išskyrus politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojus, taip pat atvejus, kai priemokos skiriamos už projektų, trunkančių ilgiau kaip vienerius metus, vykdymą. Priemokų suma negali viršyti 60 procentų pareiginės algos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JEI kalbama apie 'darbą' laisvalaikio metu,tai GAL priedus skiriantys ir žino kiek kuri verta. Bet gal pigiau kur netolies 'raudonus žibintus' įžiebt?

seneliukas

seneliukas portretas
Dargužaitė tikrai nusipelniusi padoraus atlyginimo. Tai ją Vėsaitė atleido ka-kada be jokio pagrindo. Tai įdėjų generatorius plečiant verslą.

Neptunas

Neptunas portretas
Reikėtu paviešinti jų darbo sutartis kokios dar priemokos už kensminguma? Geri planai naujos cyriausybės kuria palaiko prezidentė ! Viešai tyčiojasi meluoja galima spresti apie jos būsima darbo kokybe.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių