M. Puidokas apkaltino M. Matijošaitį Seimo viešbutyje „keliant orgijas“

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Mindaugas Puidokas kaltina valdančiosios Laisvės frakcijos narį Marių Matijošaitį lėbavimu Seimo viešbutyje ir trukdymu virš jo gyvenantiems karo pabėgėliams iš Ukrainos.

M. Puidokas ketvirtadienį pranešė, kad jo Seimo viešbučio dviejų kambarių bute apsigyvenusi keturių asmenų šeima iš Ukrainos, o jis pasidomėjęs, kaip jiems sekasi gyventi.

„Ukrainiečiai buvo ir yra labai patenkinti sąlygomis ir dėkojo už galimybę gyventi bute, bet jau tada užsiminė, kad turi labai triukšmingą kaimyną aukštu žemiau. Tąkart jie išreiškė viltį, kad tai vienetiniai atvejai“, – pranešime teigė Seimo narys.

„Deja, tas baisus triukšmas vis kartojasi, trukdė ilsėtis naktį ir dabar būna jau ne tik savaitgaliais, bet ir šiokiadieniais“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, ukrainiečiai jam liudijo, kad kitame bute „iki paryčių skamba itin garsi muzika, girdisi triukšmas, dundėjimas, žmonių šauksmai, klyksmai“.

Pasak parlamentaro, ukrainiečiai bandė kalbėtis, tačiau „dažnai buto gyventojų būklė buvo tokia, kad jie nereaguodavo į skambutį į duris ir jų neatidarydavo“.

Anot M. Puidoko, M. Matijošaitis nereaguoja ir į viešbučio administratorių pastabas, o „kantrybės taurę perpildė“ šią savaitę nutikęs įvykis, kurio metu ukrainiečiai paryčiais, apie 4 val. ėjo raminti triukšmingų kaimynų prašydami patildyti muziką, tačiau duris atidaręs asmuo grasino, kad per savaitę juos iškraustys.

„Akivaizdu, kad šiame bute sukeliamo triukšmo lygis rodo, kad jame ne tik klausomasi muzikos, bet ir greičiausiai naudojama kai kas daugiau, kas suteikia chamiškos drąsos ir įžūlumo taip elgtis ir susireikšminti. Gal Seimo narys dėl to taip aktyviai palaiko visų rūšių narkotikų dekriminalizaciją?! Esant blaivios būklės toks elgesys sunkiai įmanomas“, – svarstė M. Puidokas.

„Yra liudijimų, kad bute lankosi ir kartu „švenčia“ pašaliniai asmenys“, – pridūrė jis.

Akivaizdu, kad šiame bute sukeliamo triukšmo lygis rodo, kad jame ne tik klausomasi muzikos, bet ir greičiausiai naudojama kai kas daugiau, kas suteikia chamiškos drąsos ir įžūlumo taip elgtis ir susireikšminti.

Jis taip pat sakė kreipęsis į Seimo valdybą siūlydamas iškeldinti M. Matijošaitį iš Seimo viešbučio.

Su M. Matijošaičiu ketvirtadienį BNS susisiekti nepavyko.

Jis naujienų portalui lrytas.lt teigė naktį iš antradienio į trečiadienį, apie vidurnaktį, sulaukęs ukrainiečių skundo dėl muzikos, tačiau neigė, kad tai buvo vakarėlis.

Anot M. Matijošaičio, buvo „tyliai leidžiama“ Whitney Houston daina „Oh yes“, o ukrainietė atsisakė jo kvietimo ateiti į butą ir gražiai susitarti, „nei ėjo į kažkokį gražesnį dialogą“. Jis neigė grasinęs ukrainiečius išmesti iš viešbučio.

„Mano teorija yra tokia, kad žmonės galbūt kenčia nuo potraumatinio streso sutrikimo. Tada būtų intensyvesnis jautrumas garsams, ypač žemo dažnio. Tik taip galiu paaiškinti situaciją, nes jokių decibelų dažnių tai neviršijo“, – portalui lrytas.lt sakė parlamentaras.

„Ten įvykęs nesusikalbėjimas“

Laisvės frakcijos seniūno pavaduotojas Tomas Vytautas Raskevičius teigė, kad kalbėjo apie situaciją su frakcijos kolega.

Anot parlamentaro, M. Matijošaitis su ukrainiečiais kalbėjo angliškai, nes nei rusiškai, nei ukrainietiškai nekalba.

„Ten tiesiog buvo pokalbis (...) Akivaizdu, kad ten įvykęs nesusikalbėjimas ir čia tiesiog reikia patikslinti aplinkybes“, – BNS sakė T. V. Raskevičius.

„O gerbiamas M. Puidokas bando pasinaudoti situaciją rinkdamas politinius taškus. Jis yra pagarsėjęs išpuoliais prieš Laisvės partiją. Labai apgailestauju, kad žmogiškas nesusikalbėjimas tampa politinių intrigų objektu“, – pridūrė jis.

Aš galiu tik pajuokauti – M. Puidokas sakė, kad ir orgijos ten vyksta, tame bute, tai aš tiesiog apgailestauju, kad manęs, deja, niekas į tas orgijas nekviečia ir būtinai paklausiu Mariaus, kodėl taip yra.

Pasak jo, pokalbis tarp M. Matijošaičio ir ukrainiečių vyko trečiadienio vakarą dėl triukšmingos muzikos.

„Kaip suprantu, tai praėjusio vakaro įvykis, bet dėl laiko tikrai nežinau (...) Dėl garso, dėl muzikos“, – tvirtino Seimo narys.

Jis, atsakydamas į M. Puidoko kaltinimus dėl lėbavimo, juokavo, jog jo niekas į tą butą nepakvietė.

„Aš galiu tik pajuokauti – M. Puidokas sakė, kad ir orgijos ten vyksta, tame bute, tai aš tiesiog apgailestauju, kad manęs, deja, niekas į tas orgijas nekviečia ir būtinai paklausiu Mariaus, kodėl taip yra“, – juokavo T. V. Raskevičius.

Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja informavo BNS, kad iškvietimų dėl triukšmo į Seimo viešbutį nuo kovo 1 dienos nebūta.

Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą Ukrainoje ir į Lietuvą plūstelėjus pabėgėliams, kai kurie Seimo nariai yra užleidę jiems paskirtus butus Gedimino prospekte esančiame Seimo viešbutyje.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ai,ai kokia gėda Kauno merui; ne tik nuslėpta žmonos mirties priežastis,bet ir sūnaus neaiški prigimtis.O Puidokas nusipelno pagarbos,kad pamato blogus dalykus ir kelia į viešumą.

Anonimas

Anonimas portretas
Maitijosaiciu imperija iš gero gyvenimo tokie neuzaugos nebežino kas esą ir sau leidžia viską. Į meluoja taip pat kaip ir jo tėvas ,išsisukinėti kaip tik gali ,žmonių išnaudotojai. Koks tėvas naglas ,nesąžiningas ,su korupcija turintis reikalų tokie ir jo vaikai.

Bena Gud

Bena Gud portretas
Ufonautas Puidoks tegu pas prisimena, kokia orgijas kėlė, kur tik jis pasirodo, ten ir orgijos, Tada nesiskundė, o dabar pavydas, kad kiti kelia. Paseno marsietis.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių