M. Majauskas gali atsikvėpti: Seime tyrimo kol kas nebus

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį bendru sutarimu nusprendė nevertinti apkaltos konservatoriui Mykolui Majauskui galimybės, kol teisėsauga neatsakys, ar jis nebuvo apšmeižtas.

Į Etikos ir procedūrų komisiją prašydami įvertinti, ar parlamentarui mesti kaltinimai seksualiniu priekabiavimu nėra pagrindas pradėti apkaltos procesą, kreipėsi grupė „valstiečių“.

Komisija nusprendė, kad M. Majauskui mesti kaltinimai bet kokiu atveju būtų pagrįsti ar atmesti remiantis kelerių metų senumo įvykiais, dar iki duodant priesaiką.

„Siūlyčiau nepradėti tyrimo, kadangi istorija galimai vyko ar nevyko jam nebūnant Seimo nariu, nepriėmus priesaikos“, – sakė komisijos narė „valstietė“ Aušra Papirtienė.

Prokuratūra pagal M. Majausko skundą yra pradėjusi tyrimą dėl šmeižto, ir komisija pasiliko galimybę grįžti prie jo situacijos, kai bus teisėsaugos atsakymas.

Viena kreipimosi autorių, kita komisijos narė „valstietė“ Rūta Miliūtė tuo tarpu teigė, kad prokuratūrai nepradėjus tyrimo dėl seksualinio priekabiavimo, nes ji nevertina etinių ir moralinių klausimų, tai padaryti galėtų Etikos ir procedūrų komisija.

EPK pirmininkė Rita Tamašunienė sakė, kad M. Majauskas atsistatydino iš Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos vadovų – pats priėmė sprendimą, kurį jo situacijoje galėtų pasiūlyti etikos komisija.

„Pats įvertino Seimo narys atsakomybę, nebėra tos komisijos vadovas. Jei jis nebūtų taip pasielgęs, mes būtume galėję rekomenduoti to posto atsisakyti, o šiuo atveju tai ir yra įvykę“, – argumentavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų frakcijos seniūnė.

Pats Seimo narys kaltinimus dėl nederamo seksualinio elgesio kategoriškai neigia. „Neigiu visus man išsakytus kaltinimus“, – BNS anksčiau sakė M. Majauskas.

Pagal Seimo statutą, tirdama Seimo nario veiksmus, jei kyla įtarimų, kad Seimo narys galbūt šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, Etikos komisija ne mažesne kaip keturių penktadalių visų narių balsų dauguma siūlo pradėti Seimo nariui apkaltos procesą.

Būtent nuo Seimo Moterų grupės kreipimosi į Etikos ir procedūrų komisiją prasidėjo seksualiniu priekabiavimu įtariamo Kęstučio Pūko apkaltos procesas. Prieš pat balsavimą dėl jo apkaltos jis atsisakė mandato pats.

M. Majauską seksualiniu priekabiavimu apkaltino viena mergina, kurios tapatybė neskelbiama. Televizijai „Info TV“ ji teigė, kad incidentas įvyko daugiau nei prieš penkerius metus, M. Majauskui einant tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjo finansų klausimais pareigas.

Mergina pasakojo, kad politikas, būdamas neblaivus, ją pasikvietė į butą sostinės senamiestyje, ją nurenginėjo bei siekė seksualinių santykių, tačiau jai išsigandus, atsitraukė.

M. Majauskas šią informaciją neigia. Jis kreipėsi į prokuratūrą dėl šmeižto ir dėl galimo Seimo nario apšmeižimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Teisėsauga dėl paties M. Majausko elgesio nusprendė tyrimo nepradėti, nes nenustatė tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M. Majausko ir redakcijai duomenis pateikusios merginos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA  portretas
nuo savęs Majauskai nepabėgsi ,_______Prokurorai tokių bylų netiria ,kas būtu, jei būtu ,nėra įrodymų nėra ir bylos ,,,,,,bet tavo aukos ir tu , visada, apie save ir tave primins ,gali užsidėti baltas pirštines ,baltą kaukę, bet sąžinės neišbalinsi ,,,,sėkmės ,Pūkas prieš tave , tai angelėlis ,,,,

Koxoznikai eina į kompromisus?

Koxoznikai eina į kompromisus? portretas
juknevičienė stebuklingai atsiduria tarptautiniame poste, majauskas gavo progą kaip masiulis atsikvėpti ir susirikiuoti išsisukimo shemas..Ką už tai gavote?

...

... portretas
Žmogutytis dar turi galimybę pats pasitraukt... bet vargu ar jam tam pakaks protelio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių