M. Lingė: prezidentė neturėjo informacijos apie „MG Baltic“ įtaką E. Masiuliui

Prezidentūra atmeta viešojoje erdvėje metamus kaltinimus, kad šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, žinodama, jog buvęs liberalas Eligijus Masiulis yra veikiamas koncerno „MG Baltic“, su juo privačiai susirašinėjo.

Pasak prezidentės patarėjo vidaus politikai Mindaugo Lingės, D. Grybauskaitė tikrai neturėjo tokios informacijos, kokia dabar yra paviešintoje Valstybės saugumo departamento ataskaitoje.

„Jeigu įsivaizduojama, kad prezidentė skaitė kažkokias pažymas, kokios dabar yra išviešinamos, tai to tikrai nebuvo. Prezidentė, be abejo, yra pagal poreikį informuojama, ir tos informavimo formos būna įvairios. Kokia dalimi informuoti šalies vadovus - sprendžia pačios tarnybos“, - „Žinių radijui“ aiškino M. Lingė ir pridūrė, kad Prezidentės žinojimas turi būti toks, kad jis negalėtų pakenkti vykdomiems tyrimams.

„Lietuvos rytas“ paviešino, kad D. Grybauskaitės ir E. Masiulio susirašinėjimą elektroniniu paštu, kur šalies vadovė nurodo tuometiniam liberalų lyderiui pasakyti „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, kad šis patrauktų „savo skaliką“, žurnalistą Tomą Dapkų.

„Lietuvos ryto“ teigimu, E. Masiulis 2015 metais susitikime su D. Mockumi ir koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu pasakė, kad Prezidentė nepatenkinta, jog „MG Baltic“ kišasi į generalinio prokuroro skyrimo procedūrą. Į tai D. Mockus atsakė, kad įvyko nesusipratimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokia vargšė

Kokia vargšė portretas
Visai kaip Pikul.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių