M. Dargužaitė: ateinu dirbti ir pasiekti rezultatų, o ne šiaip kalbėti

Naujosios Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė teigia ateinanti dirbti ir siekti rezultatų.

Pasak jos, pagrindiniai jos darbo prioritetai bus valstybinio sektoriaus efektyvumo didinimas, didesnis skaidrumas ir valstybės valdomų įmonių reforma.

Interviu BNS M.Dargužaitė sakė tikinti, kad naujoji Sauliaus Skvernelio ministrų komanda padės pasiekti šiuos tikslus.

- Premjeras Saulius Skvernelis jums pasiūlė užimti Vyriausybės kanclerio pareigas. Kodėl ryžotės priimti šį pasiūlymą?

- Aš manau, kad jau labai daug ir ilgai kalbama apie viešojo sektoriaus efektyvinimą ir būtent šiose pareigose man premjeras pavedė tas reformas įgyvendinti. Mano manymu, šios reformos yra tikrai labai reikalingos, labai jau seniai apie jas kalbama, ir manau, kad su šitos Vyriausybės pagalba tikrai bus galima padaryti labai daug naudingų darbų toje srityje.

- Kokie bus pirmieji jūsų darbai? Kaip atrodys ta viešojo sektoriaus reforma?

- Apie konkrečius planus dabar dar per anksti kalbėti, bet manau, kad pagrindines kryptis, ką reikia daryti, tikrai žinome. Pirmas prioritetas būtų užtikrinti, kad pati Vyriausybė dirbtų kaip viena komanda, siekdama bendrų tikslų, ir kad darbas būtų orientuotas į rezultatą. Taip pat, kad darbo kokybė pagerėtų, kad būtų mažinama biurokratija, efektyvinami darbo procesai. Kitas svarbus prioritetas yra skaidresnis Vyriausybės valdymas ir apskritai valstybinių institucijų valdymas, įtraukiant visas reikalingas šalis jau diskusijų lygyje, kad priimami sprendimai būtų iš anksto aptarti su visomis šalimis, kad visi dirbtume bendromis pastangomis.

Kitas svarbus prioritetas yra skaidresnis Vyriausybės valdymas ir apskritai valstybinių institucijų valdymas.

Taip pat, kad valstybės duomenys, kurie yra neprivatūs, būtų visi prienami ir kad būtų skaidrus priėjimas prie duomenų, kad visi galėtų matyti, ką valstybė daro ir kokias paslaugas teikia ir kokius rezultatus pasiekia.

Smagu matyti, kad valstybės valdomų įmonių reforma vėl įgauna impulsą ir premjero tarnyba prisiims lyderiaujančią poziciją užtikrinant, kad valstybės valdomos įmonės būtų valdomos skaidriai ir efektyviai. Valstybės sektoriuje efektyvumo didinimo prasme galima daug ką padaryti nuo tokių paprastų dalykų, kaip valstybinio turto efektyvesnis valdymas iki centralizuoto administravimo funkcijų, IT, žmogiškųjų išteklių valdymo ir panašiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ją Vėsaitė kažkada atleido, kadangi ši buvo protingesnė.....Komanda gera, lauksim rezultatų....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių