M. Bastys yra organizavęs susitikimą su „Rosatom“ antrinės įmonės viceprezidentu

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų į Seimo vicepirmininkus siūlomas Mindaugas Bastys 2013 metų vasario viduryje organizavo tuomečio Seimo pirmininko „darbiečio“ Vydo Gedvilo susitikimą su Rusijos energetikos milžinės „Rosatom“ antrinės įmonės „Rusatom Overseas“ viceprezidentu Aleksandru Mertenu ir pats jame dalyvavo, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Apie šį susitikimą viešai nebuvo skelbta, jis V.Gedvilo kabinete vyko po 20 valandos. V.Gedvilas tuomet teisinosi, kad susitikimas buvo neformalus ir trumpas, o A.Mertenas kalbėjo apie Rusijos Kaliningrado srityje ir Baltarusijoje statomas atomines jėgaines bei teiravosi apie „Lietuvos galimybes“.  M.Bastys tuomet teigė, kad A.Mertenui svarbiausia buvo išgirsti apie galimybę „Rosatom“ prisidėti prie darbų Visagino atominės elektrinės projekte.

„Lietuvos žinių“ paklaustas, ar minėtas susitikimas netaps kliūtimi jam užimti Seimo vicepirmininko postą, M.Bastys pripažino, kad yra pažįstamas su A.Mertenu, tačiau tvirtino, kad dėl to neturėtų kilti ypatingų klausimų. Anot M.Basčio, A.Mertenas gyvena Ukrainoje ir yra atsakingas už atominių projektų plėtojimą Vakarų Europos valstybėse.

BNS primena, kad socialdemokratai M.Bastį į Seimo vicepirmininkus pasiūlė po to, kai į šį postą antrą kartą nebekandidatuoti nusprendė socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius. Lapkričio viduryje per slaptą balsavimą jis nesurinko pakankamo balsų skaičiaus, kad būtų paskirtas į pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NE BALVONAMS

NE BALVONAMS portretas
Alio socdemai jus galutinai save kompromituojate, ar jus nieko nematote kas tie kandidatai ar tik apsimetate kad nematote jus galutinai moraliskai zluge man jusu gaila , jums didziule geda , kremlius nesnaudzia gaila kad kai kas visiskai aklas ir kurcias...

tai

tai portretas
komunistu ir ju vaikaiciu palikimas ir juos visus nedaleisti prie valdzios nes tai kgb tikslas

SOS

SOS portretas
Kremlius žaidžia savo purvinus žaidimus JAV, Europoje,Lietuvoje.....Karabasai, romanovai, krabai, skurdžiai, b...?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių