M. Adomėnui pavyks išvengti akistatos teisme su R. Janutiene?

Laikinoji Seimo komisija siūlo netenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo panaikinti konservatoriaus Manto Adomėno teisinį imunitetą privataus kaltinimo byloje.

„Dėl M.Adomėno komisija nusprendė siūlyti neleisti traukti atsakomybėn, bet spręs Seims, balsavimas pasiskirstė taip – penki buvo „prieš“, keturi „už“ ir trys susilaikė. Seimo nariai, kurie turėjo klausimų, mano, kad tai yra politinis susidorojimas, yra tame politinis šešėlis“, – BNS sakė komisijos pirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

Generalinis prokuroras E.Pašilis į Seimą su prašymu panaikinti M.Adomėno neliečiamybę kreipėsi antradienį. Prokuroras informavo tai darantis Vilniaus apygardos teismo, gavusio žurnalistės Rūtos Janutienės skundą dėl šmeižto privataus kaltinimo tvarka, prašymą.

R.Janutienė siekia, kad M.Adomėnas dėl teiginių apie perkamą žiniasklaidą būtų pripažintas kaltu dėl šmeižto ir jai priteistas 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas. Pareiškėja ją šmeižiančia informacija laiko M.Adomėno pasisakymus 2015 metais Seime vykusios konferencijos metu, kai R.Janutienės laidą jis pavadino „perkama ir parduodama žiniasklaida“, siejo ją su Rusijos interesais.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ATE

ATE portretas
Tas vaikinas jau senai bankrutavęs, o Jo diplomas moraliai pasenęs.

sostine

sostine portretas
Tegu si ponia pasiziuri i save,kokia jos pacios morale? Plius dar netaktiska. Fu,fu,fu...

gal kas

gal kas  portretas
cia gal sitas draugas kur reklamoje su sakem pinigus varte
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių