„Lufthansa“ streikas sujaukė ir Lietuvos europarlamentarų planus

  • Teksto dydis:

„Lufthansa“ streikas privertė Lietuvos europarlamentarus koreguoti planus ir ieškotis kitų skrydžių iš Frankfurto į Vilnių - Prancūzijos mieste, kur įsikūręs Europos Parlamentas, įstrigo su jais buvę žurnalistai.

„Keitėme bilietus, skridome kiek vėliau per Rygą su „Air Baltic“. Teko šiek tiek keliomis valandomis anksčiau išvažiuoti. Žurnalistai, kurie buvo ten, turėtų šiandien ar rytoj grįžti, nes streikas pratęstas“, - BNS sakė B.Ropė.

Anot jo, po Strasbūre vykusios plenarinės sesijos lietuvių europarlamentarams, išvykusiems skristi iš Frankfurto oro uosto, pavyko grįžti dar ketvirtadienį, tačiau kitu laiku, nei planavo - kartu su juo lėktuvu per Rygą grįžo Europos Parlamento (EP) nariai Paulius Saudargas, Laima Andrikienė, Valdamaras Tomaševskis, Valentinas Mazuronis, iš Rygos kartu skrido ir (EK) atstovybės Lietuvoje vadovas, EP pirmininko patarėjas Arnoldas Pranckevičius. Likę europarlamentarai, taip pat rinkosi kitus jungiamuosius skrydžius per kitus Europos miestus.

Keitėme bilietus, skridome kiek vėliau per Rygą su „Air Baltic“. Teko šiek tiek keliomis valandomis anksčiau išvažiuoti.

Pasak kartu su EP nariais turėjusios skristi žurnalistės Rūtos Kupetytės, „Lufthansa“ dar trečiadienį žinute informavo, kad rytojaus skrydis atšauktas, pasiūlė ieškoti alternatyvų. Nurodytame tinklalapyje pateiktais telefonų numeriais prisiskambinti pavyko tik per pusvalandį, tuomet pasiūlytas penktadienio skrydis.

„Mums tiko toks variantas, tačiau ketvirtadienį ir vėl sulaukėme žinutės, kad ir penktadienį „Lufthansa“ streikuoja, skrydis atidėtas iki šeštadienio. Tuomet paskambinę paprašėme, kad grąžintų pinigus ir ieškojome kitų būdų, kaip grįžti“, - BNS sakė ji.

Grupei žurnalistų teko iš Strasbūro važiuoti iki Paryžiaus, kur vienintelis tikęs variantas buvo jungiamasis skrydis į Vilnių per Rygą.

„Lufthansa“ pilotų profesinės sąjungos pranešė, kad trečiadienį pradėtas streikas bus tęsiamas ir šeštadienį, lapkričio 26 dieną. Oro bendrovė per tris dienas buvo priversta atšaukti 2,618 tūkst. skrydžių. Dėl streiko – jau 14-o nuo 2014 metų balandžio – nukentėjo daugiau kaip 315 tūkst. keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot ir ne

Ot ir ne portretas
Jei žmonėms nemokama tiek, kiek priklauso, tai kodėl jiems turi rūpėti svetimi planai ar grafikai? Ir teisingai daro, kad streikuoja! Lietuviams irgi vertėtų iš ne taip jau mažai uždirbančių vokiečių pasimokyti. Nes įprato kažkodėl visi, kad "uždirbti" gali tik bankininkai ir valdžia; atrodo, kad tie, kurie iš tikrųjų darbą dirba, nereikalingi visai. Nereikalingi - tai ir streikas nieko nepagąsdins, ir nereik čia žliumbt. Reikalingi - tai mokėkit algą, o ne išmaldą! O jau dėl europarlamentarų tikrai pasaulis nesugrius, visai jų nebūtų (skirtingai nei, tarkim, pilotų, mechanikų ar kad ir duoną auginančių "runkelių"), ir tai nelabai kas pastebėtų...

Girenas

Girenas portretas
Nerimta kompanija. Kas zmonems kompensuos finansus, planu sulauzyma, darbo grafiku perkelima?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių