LLRA priglaudė K.Prunskienės partiją ir Rusų aljansą

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) į savo rinkimų sąrašą priėmė Rusų aljanso ir Lietuvos liaudies partijos atstovus, ketvirtadienį pranešė LLRA pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

Šį sąrašą ves europarlamentaras LLRA pirmininkas V.Tomaševskis, antrąja įrašyta Rusų aljanso vicepirmininkė Irina Rozova, trečiuoju Seimo narys Michalas Mackevičius, ketvirtuoju šiuo metu Lietuvos liaudies partijai vadovaujantis Vaidotas Prunskus, penktąja - LLRA atstovė Vanda Kravčionok.

Europarlamentaras nebuvo tikras, kad partijai įveikus rinkimų barjerą, jis atsisakys Europos parlamento nario mandato vietoj jo pasirinkdamas Seimo nario.

„Mano apsisprendimas, kokį mandatą pasilikti, priklausys nuo to, ar mes formuosime Vyriausybę“, - sakė jis.

V.Tomaševskis ketvirtadienį per spaudos konferenciją pranešė, kad iš viso sąraše bus 141 kandidatas, kiekviename dešimtuke numatyta po du Rusų aljanso atstovus ir po vieną Lietuvos liaudies partijos. Šis rinkimų darinys savo kandidatus ketina kelti ir maždaug 40 vienmandačių apygardų.

LLRA lyderio teigimu, kandidatų sąraše bus ir daugiau nei 30 visuomeninių organizacijų, judėjimų atstovų. Daugiausia tai tautinių mažumų organizacijos.

Iš sunkiai sergančios motinos Kazimieros Prunskienės vadovavimą Lietuvos liaudies partijai perėmęs V.Prunskus teigė, kad Seimo rinkimuose nutarta dalyvauti su LLRA, nes partija suprato, jog viena nepasieks norimo rezultato.

„Taryba priėmė sprendimą, kad vieniems dalyvauti rinkimuose ir siekti palankaus rezultato būtų sunku, naivu tikėtis. Taryba priėmė sprendimą, apsvarsčiusi tiek Lietuvos liaudies partijos, tiek Lietuvos lenkų rinkimų akcijos programines nuostatas, kad jos turi labai daug bendrumo ir nuspręsta šiuose Seimo rinkimuose dalyvauti LLRA sąraše“, - per spaudos konferenciją kalbėjo V.Prunskus.

Jis pabrėžė, kad pirmą kartą „lietuviška“ partija rinkimuose dalyvaus su tautinių mažumų atstovais.

„Turbūt tai visiškai naujas darinys, kai, sakyčiau, lietuviška partija rinkimuose bendradarbiauja su tautinių mažumų partijomis. Tuo norime parodyti, kad mūsų visuomenė nėra susiskaldžiusi, galime bendrai dirbti valstybės, jos žmonių labui ir siekti kuo palankesnių ekonominių, socialinių garantijų, perspektyvų Lietuvai ir kiekvienam jos žmogui“, - sakė V.Prunskus.

Rusų aljanso atstovė I.Rozova tvirtino, kad Lietuvos liaudies partijos prisijungimas padidina jų šansus patekti į Seimą.

V.Tomaševskis svarstė, kad LLRA sąrašas per šiuos Seimo rinkimus gali tikėtis gauti apie 10 proc. rinkėjų balsų. Jis priminė, kad pernai per savivaldos rinkimus Lenkų rinkimų akcija su Rusų aljansu surinko per 7 proc. balsų.

„Dabar įsijungė nauja politinė jėga, tai tikėtina, kad šitų balsų bus daugiau. Manau, kad 7 proc. - tik minimumas, mes galime ir per 10 proc. balsų“, - kalbėjo LLRA lyderis.

Be to, pasak jo, keliolika jų kandidatų turi nemažų galimybių būti išrinkti arba patekti į antrą rinkimų turą vienmandatėse apygardose.

Šiu metu Lietuvos lenkų rinkimų akcija parlamente turi tris atstovus. Jie dirba partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikra

Tikra portretas
šiūkšlių partija.Surenka visą mėšlą,o finansuojama kremliaus pinigais.

RM

RM portretas
Nieko tokio, trudavykams patinka saulės nešėjai, jau virš dvidešimt metų su makaronais ant ausų, bet vistiek į valdžią išsirenka.

kaunietis

kaunietis portretas
na va ir pradeda aiškėti kas yra kas. O kas Steigiamajame susirinkime balsuojant už Lietuvos nepriklausomybę susilaikė. Ar prisimenat. Galvokit balsuodami
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių