LLRA-KŠS skelbia, kad jų sąrašą į rinkimus ves Z. Jedinskis

Valdančiajai daugumai priklausanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) skelbia, kad partijos sąrašą į Seimo rinkimus ves parlamentaras Zbignevas Jedinskis.

Toliau sąraše yra susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, Seimo nariai Vanda Kravčionok, Michalas Mackevičius, skelbiama partijos interneto svetainėje.

Pasak lenkų kalba paskelbto pranešimo, kandidatų sąrašą pirmadienį patvirtino Vilniuje vykusi LLRA-KŠS konferencija.

Partijos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis sako, jog Z. Jedinskis vesti sąrašą pasirinktas, nes yra „stiprus kandidatas, turintis didelį potencialą, ideologinis politikas, išraiškingas ir drąsus“.

„Jis yra partijos vicepirmininkas, dvi kadencijas dirba Seime, turi labai daug patirties, yra labai daug svarbių įstatymų pateikęs“, – BNS sąrašą komentavo V. Tomaševskis.

Tarp Z. Jedinskio inicijuotų projektų partijos pirmininkas įvardijo iniciatyvą dėl bankų aktyvų apmokestinimo, gyvybės apsaugos prenatalinėje stadijoje, prisipažinusių KGB bendradarbių išviešinimo.

V. Tomaševskis taip pat teigė, kad į partijos sąrašo pirmąjį dešimtuką bus įtraukti kitų tautinių mažumų atstovai, tarp jų – dabartinė LLRA-KŠS frakcijos narė Rusų aljanso atstovė Irina Rozova.

Opozicija I. Rozovai dėl nuslėptų ryšių su rusų diplomatais šį pavasarį bandė inicijuoti apkaltos procesą, tačiau Seimas valdančiųjų balsais siūlymą atmetė.

Pasak pranešimo, konferencijos metu pristatyta partijos programa, kurios pagrindinės nuostatos yra krikščioniškos vertybės, socialinis teisingumas, į šeimą orientuota politika, tautinių mažumų teisės.

Paskutinės visuomenės apklausos rodo, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga rinkimuose gali tikėtis apie 2 proc. gyventojų paramos. Partija Seime šiuo metu turi aštuonių narių frakciją.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Manau labai geras pasirinkimas del pirmos vietos. Jedinski yra kompetetingas ir man labai patinka jo kaip LLRA-KSS atstovo siulyti istatymo projektai - banku aktyvu apmokestinimas ir liustracijos istatymas.

Mantas

Mantas portretas
Stiprus kandidatas. Jedinskis drąsiai kovojo kad būtų paviešinti KGB bendradarbiai, ir nepabijojo kelti klausimo dėl valstybinio komercinio banko steigimo ir esamų skandinaviškų bankų apmokestinimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių