L.Linkevičius siūlymą dėl ambasadorių pateiks penktadienį

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nusprendė siūlymą dėl ambasadorių Vengrijoje ir Azerbaidžane pateikti, kai šį klausimą aptarti penktadienį susirinks Seimo užsienio reikalų komitetas.

"Pateiksiu savo išvadas ir siūlymus, kai susirinks Seimo užsienio reikalų komitetas", - BNS trečiadienį sakė ministras telefonu iš Briuselio, kur dalyvauja ES ministrų susitikime.

Premjeras Algirdas Butkevičius šią savaitę pareiškė nepasitikintis ambasadoriais Vengrijoje ir Azerbaidžane Renatu Juška ir Artūru Žurausku, kurių privatūs pokalbiai paviešinti internete.

Ministras pirmininkas pareiškė, kad tokią jo poziciją nulėmė moralės klausimai. "YouTube" portale paskelbtuose garso įrašuose, kurių autentiškumas oficialiai nepatvirtintas, bet ir nepaneigtas, diplomatai dalijasi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnijoje ir laido replikas apie valstybės vadovus.

Seimo užsienio reikalų komiteto posėdis vyks penktadienį, į jį kviečiami įvairių institucijų, įskaitant Valstybės saugumo departamentą, atstovai, BNS trečiadienį sakė komiteto narys liberalas Petras Auštrevičius.

Pagal Konstituciją, ambasadorius atšaukti gali prezidentė Dalia Grybauskaitė, gavusi atitinkamą Vyriausybės teikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių