L.Linkevičius: Armėnijai pasirinkus Rusijos Muitų sąjungą, ji negali tikėtis sutarties su ES

  • Teksto dydis:

Armėnijai pasirinkus prisijungti prie Rusijos kuriamos Muitų sąjungos, ji negalės pasirašyti laisvos prekybos sutarties su Europos Sąjunga, antradienį pareiškė Europos Sąjungos (ES) Tarybai pirmininkaujanti Lietuva.

"Vadinasi, ji nepasirašys laisvos prekybos sutarties su ES, jeigu toks yra apsisprendimas. Tuo koreguojasi situacija, mažėja ambicijų lygis dėl integracijos ir bendradarbiavimo su ES", - BNS sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, komentuodamas Armėnijos prezidento pareiškimą.

"Gerbiame bet kokį šalių pasirinkimą, bet abiejų sutarčių šalys negali pasirašyti dėl skirtingų tarifinių reikalavimų", - sakė ministras.

Anksčiau tikėtasi, kad Armėnija asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su ES parafuos per ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje.

Armėnijos prezidentas apie Seržas Sargsianas apie sprendimą jungtis prie Muitų sąjungos pranešė po susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasa to butkus

pasa to butkus portretas
o koks yra lietuvos savarankiskumas? ka iz vasingtonskogo arba briuselskogo obkoma pasako ta ir darote

Butkus

Butkus portretas
Vienigoji muitų sąjunga, Vienigoji krepšinio lyga. Nebėra Sovietų sąjungos, reikia kurti kitokias sąjungas ir taip palaikyti savo įtaką. Avinėliai lįskite į deržavos gardą.

jonis

jonis portretas
Kadangi ji ir nesitikejo nieko gero is ES tai ir pasirinko muitu sajunga?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių