Lietuvos valstybės šimtmetis iškilmingai paminėtas Varšuvoje

  • Teksto dydis:

Vasario 28 dieną Varšuvoje vyko iškilmingas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginys.

Lietuvos valstybinės vėliavos spalvomis apšviestoje Varšuvos filharmonijoje koncertavo Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Mirgos Gražinytės-Tylos.

Renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio vadovaujama Lietuvos Respublikos Seimo narių delegacija, Lenkijos Respublikos Seimo maršalka Marek Kuchciński, kiti aukšti Lenkijos Respublikos pareigūnai, Bažnyčios hierarchai, Lenkijos valstybės institucijų, visuomeninių organizacijų, kultūros, verslo atstovai, Varšuvoje reziduojančio diplomatinio korpuso nariai.

Kalbėdamas po koncerto surengtame priėmime Lietuvos Respublikos ambasadorius Lenkijos Respublikoje Šarūnas Adomavičius pabrėžė, kad šie metai yra ypatingi lietuviams ir lenkams minintiems valstybių atkūrimo šimtmečius ir palinkėjo, kad naujasis mūsų valstybių šimtmetis būtų saugus, taikus ir klestintis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, lenkai TURI suprast kad jie be lietuvių vadovavimo tik 'bydlo'. ;)

ALGIS

ALGIS portretas
Man nesuprantama , kad nepriklausomai Lietuvai 100m , o kaip Gedimino Algirdo ,Vytautyo laikais ,KAI BUVO LDK IKI MASKVOS AR IRGI BUVO OKUPUOTA, NELAISVA

manau lietuvos simtmetis

manau  lietuvos  simtmetis portretas
turi but svenciamas lietuvoj su jame dalivaujanciais valstybes vadovais, o ne lenkijoj ,pizdenkijoj ar papua gvinejoj . nax....j ta pazaliavusy kolchoznyka pranskiety istremt y lenkija braskiu skint su visais pazaliavusiais..kolchoznikais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių