Lietuvos vadovai siunčia sveikinimus Danijai

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Danijos karalienę Margaritą II šalies nacionalinės šventės – Konstitucijos dienos – proga.

„Vertiname artimų sąjungininkių – Lietuvos ir Danijos Karalystės – bendradarbiavimą svarbiausiais dvišaliais, Baltijos jūros regiono ar žemyno darbotvarkės klausimais. Džiaugiamės, kad mus vienijantys tikslai ir bendras požiūris į aktualius gynybos politikos, saugumo užtikrinimo, energetikos ir ekonomikos uždavinius lemia efektyvų ir prasmingą bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir NATO“, – rašoma šalies vadovės sveikinime.

Pasak prezidentės, abiejų valstybių santykius stiprina ir prie šalių augimo prisideda aktyvūs piliečių ryšiai: kultūrinis ir visuomeninis dialogas, akademiniai ir studentų mainai, bendri prekybos, mokslo ir inovacijų projektai.

Lietuvos vadovė Danijos karalienei ir visiems šalies žmonėms palinkėjo džiaugsmo, visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

Sveikinimus Danijai siunčia ir premjeras Algirdas Butkevičius.

„Prašau priimti nuoširdžius Lietuvos Vyriausybės ir žmonių sveikinimus šia gražia ir svarbia proga. Šiemet sukanka 25 metai, kai buvo atkurti mūsų šalių diplomatiniai santykiai. Norėčiau pasidžiaugti puikiais mūsų šalių santykiais ir glaudžiu bendradarbiavimu – ne tik dvišaliu, bet ir europiniu bei transatlantiniu lygmeniu. Esu įsitikinęs, kad Lietuvos ir Danijos partnerystė, pagrįsta tarpusavio pasitikėjimu ir draugiškais saitais, ir toliau stiprės“, – sakoma A. Butkevičiaus laiške, adresuotame Danijos premjerui Larsui Lokke Rasmussenui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių