Lietuvos vadovai pasveikino Lenkiją su Nepriklausomybės diena

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, premjeras Algirdas Butkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino Lenkiją su Nepriklausomybės diena.

Prezidentės D.Grybauskaitės sveikinime rašoma, kad drąsus ir ryžtingas abiejų šalių laisvės ir nepriklausomybės siekis Lietuvai ir Lenkijai grąžino teisę pačioms kurti savo likimą. „Tai istorinis tautų įsipareigojimas kurti laisvas ir demokratiškas valstybes“, - rašoma Lenkijos žmonėms ir prezidentui Andrzejui Dudai (Andžejui Dudai) adresuotame sveikinime, kurį paskelbė Prezidentūra.

„Prabėgus beveik šimtui metų nuo nepriklausomybės paskelbimo, mūsų valstybės yra stiprios demokratinės Europos tautų šeimos ir transatlantinės bendruomenės narės. Narystė Europos Sąjungoje ir NATO – ne tik mūsų piliečių gerovės, bet ir mūsų bendrų vertybių – atvirumo, laisvės, nepriklausomybės ir demokratijos garantas“,– sveikindama Lenkiją sako prezidentė.

Seimo pirmininkės L.Graužinienės sveikinimas su Lenkijos Nepriklausomybės diena pasieks Lenkijos Seimo pirmininkę Malgorzatą Kidawą-Blonską (Malgožatą Kidavą-Blonską) ir Lenkijos Senato pirmininką Bogdaną Borusewiczių (Bogdaną Borusevičių), pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Parlamento vadovė sveikinime pasidžiaugė, kad šalys glaudžiai bendradarbiauja regiono, Europos Sąjungos ir NATO lygmenimis. Pasak jos, „esame suinteresuoti ir toliau stiprinti partnerystę, tarpusavio paramą ir bendromis pastangomis kurti vieningą, saugų ir klestintį regioną“.

„Tikiu, kad mūsų parlamentų bendradarbiavimas išliks glaudus ir dar labiau sutvirtins Lietuvos ir Lenkijos ryšius bei bus reikšmingas plėtojant mūsų valstybių dialogą“, – teigiama išsiųstuose Seimo pirmininkės L.Graužinienės sveikinimuose.

Ministras pirmininkas A.Butkevičius savo sveikinime Lenkijos premjerei Ewai Kopacz (Evai Kopač) sako, jog aktyvus ir glaudus dvišalis bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Lenkijos yra būtinas siekiant bendrų tikslų. „Nepaprastai vertinu abipusį sutarimą ir dialogą, plėtojant mūsų šalių partnerystę“, – pažymi A.Butkevičius.

„Vyriausybės ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai sveikinu Nepriklausomybės dienos proga. Linkiu Jums ir visiems Lenkijos žmonėms visokeriopos sėkmės, klestėjimo ir gerovės“, – sveikinimo laiške sako premjeras A.Butkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius savo sveikinime Lenkijai pažymėjo, kad Lietuvai ši šventė taip pat turi „ypatingą reikšmę“, nes abi šalis sieja šimtametė istorija, kultūra, laisvės siekis ir kitos bendros vertybės, už kurias kovodami, pasak ministro, „visuomet buvome kartu“.

„Šia neeiline proga noriu dar kartą pabrėžti, kad Lietuvoje šimtmečius gyvenantys lenkai – neatsiejama, integrali ir labai svarbi šiandieninės modernios Lietuvos dalis. Nuoširdžiai kviečiu Lietuvos lenkus, taip pat Lenkijos lietuvius, būti tvirčiausias tiltais, jungiančiais mūsų valstybes ir visuomenes“, – rašoma L.Linkevičiaus sveikinime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių