Lietuvos URM paskyra – daugiausia abipusių ryšių turinčiųjų septintuke

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) „Twitter“ paskyra šiemet pateko į septintuką diplomatinių paskyrų, šiame socialiniame tinkle turinčių daugiausia abipusių ryšių, o tai yra kiek prastesnis rezultatas nei pernai.

Paskelbto kasmetinio „Twiplomacy“ tyrimo duomenimis, Lietuvos URM kartu su Islandijos ministerijos paskyra dalijasi 6-7 vietas pagal tai, kiek sekamų ir jas sekančių diplomatinių paskyrų sutampa. Šios ministerijos turi po 108 abipusių ryšių.

Pernai gegužę Lietuvos ministerija turėjo 97 abipusius ryšius ir šiame reitinge užėmė 4-6 vietas.

Daugiausiai abipusių diplomatinių ryšių pasaulyje turi Europos išorės veiksmų tarnyba - 128. Už jos reitinge rikiuojasi Rusijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Norvegijos užsienio reikalų ministerijos.

„Sąjungų kūrimas yra svarbiausia sąlyga platinti vyriausybės žinią ir užkariauti mintis ir širdis visame pasaulyje. Daug Užsienio reikalų ministerijų naudoja šią platformą, kad sukurtų tarpusavio „Twiplomatinius“ ryšius“, - rašoma tyrimo pristatyme.

Šiuo metu, kaip ir pernai, daugiausiai sekėjų „Twitter“ turi popiežius Pranciškus - 33,7 milijono. Tačiau jį sparčiai vejasi šių metų sausį pareigas pradėjęs eiti Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas). Jis turi 30,1 mln. sekėjų.

„Jeigu jo smarkus sekėjų skaičiaus augimas tęsis, jis pranoks popiežių Pranciškų ir taps labiausiai sekamu pasaulio lyderiu 2017 metų rugpjūčio pabaigoje“, - teigia „Twiplomacy“ kūrėjai.

Anot jų, socialiniai tinklai tapo reikšminga papildoma erdve diplomatijai.

„Nuo pavėluotai atėjusios minties jie tapo lyderių ir vyriausybių prioritetu visame pasaulyje, auditorijoms plūstant į „Twitter“ srautą ieškoti paskutinių naujienų ir pareiškimų“, - teigiama pristatyme.

„Socialiniai tinklai suteikia platformą netradicinei komunikacijai ir tapo galingiausiu komunikatoriaus įrankiu“, - rašoma jame.

Šių metų „Twiplomacy“ tyrimo duomenys buvo surinkti gegužės 22 dieną.


Šiame straipsnyje: URMTwitter paskyraTwiplomacy

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių