Lietuvos prezidentė ragina ES sukurti kibernetinio saugumo pajėgas

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime pasiūlė sukurti ES kibernetines greitojo reagavimo pajėgas.

Prezidentūros pranešime rašoma, kad tokios pajėgos „užtikrintų operatyvų atsaką į kibernetines atakas ir stiprintų prevenciją“.

D.Grybauskaitė Taline pristatė iniciatyvą ir dėl Europos „kibernetinio Šengeno“ kūrimo, stiprėjant diskusijoms dėl gilesnės ES gynybos integracijos.

„Šalies vadovės teigimu, reikia ne tik operatyviai keistis informacija, bet ir kartu gintis, todėl kibernetinis saugumas privalo tapti sudėtine ES saugumo bei gynybos politikos dalimi. (...) Taip pat svarbu bendromis jėgomis vystyti technologines priemones kibernetinėms grėsmėms nustatyti ir joms neutralizuoti“, – teigiama pranešime.

Pasak prezidentės, piktavališkos kibernetinės atakos kelia vis didesnę grėsmę sparčiai augančiai ES skaitmeninei ekonomikai.

Pernai Lietuvoje užfiksuoti daugiau nei 50 tūkstančių kibernetinių incidentų, o visoje ES – apie keturi tūkstančiai kasdien.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepartinis

nepartinis portretas
"D.Grybauskaitė Taline pristatė iniciatyvą" Yra zinomas posakis: "Kas yra pavoingesnis uz kvaili,- kvailys su iniciatyva"

Kęstas

Kęstas portretas
Taivanas bando keliuose autonominį (be vairuotojo) autobusą. Autobusą vairuoja dirbtinis intelektas. Taivanas po šių bandymų tikisi gaminti ir eksportuoti tokius autobusus, kuriems nereikia vairuotojų, po visą pasaulį. Vairuotojai yra viena iš pagrindinių profesijų tarp mūsų, likusių čia, Lietuvoje. Ką daro Lietuvos valdžia? Ką ji mums ruošia, žada, planuoja? Aš suprantu, susidorojome su Rusijos ir Baltarusijos karinėmis pratybomis Zapad. Greitai susidorosime su Astravu. Kaip? Ogi taip, kaip susidorojome su Zapad - visa energija nueina švilpukui ir garsiam riksmui*, o daugiau nėra nieko realaus. O vairuotojai? Ką vairuotojai, juk Lietuvoje - kiekvienas sau. Mes pabaidome bobas rusais. Bobos mus išrenka valdžion. Imam kyšius ir gerai gyvenam, juokiamės iš tų kvailų bobų ir tų kvailų vairuotojų. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

tiksliau

tiksliau portretas
eilines kiberveltedziu pajegas su daug storasikniu generolu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių