Lietuvos politikai smerkia Rusijos sprendimą pripažinti Donecko ir Luhansko nepriklausomybę

  • Teksto dydis:

Lietuvos politikai smerkia Rusijos sprendimą pripažinti separatistinių Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ nepriklausomybę ir sako, kad Vakarai turi pasirūpinti griežtomis sankcijomis Rusijai.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigė, kad tai įrodo, jog visiškai nepaisoma tarptautinės teisės ir Jungtinių Tautų Chartijos.

„Oficialus Donecko ir Luhansko „respublikų“ pripažinimas įrodo, kad visiškai nepaisoma tarptautinės teisės ir JT Chartijos. Rusija turi būti pripažinta tokia, kokia ji yra: tai – valstybė už tarptautinių taisyklių ir civilizuotų normų ribų“, – pirmadienį tviteryje rašė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Esu įsitikinęs, kad eskalacinis elgesys turėtų sulaukti sankcijų“, – pridūrė jis.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė jau kreipusis dėl rezoliucijos, kuria bet koks Donbaso regiono, kaip integralios Ukrainos dalies, statuso keitimas niekada nebūtų pripažintas.

Anot parlamento vadovės, dabar būtina vieninga „demokratinių šalių parlamentų reakcija“.

„Po ką tik paskelbto Rusijos sprendimo dėl apsišaukėliškų „respublikų“ pripažinimo, būtina aiški ir vieninga demokratinių šalių parlamentų reakcija“, – feisbuke teigė V. Čmiltytė-Nielsen.

„Jau kreipiausi į Seimo užsienio reikalų komitetą dėl rezoliucijos, smerkiančios šį neteisėtą žingsnį, inicijavimo ir kreipsiuosi į kolegas, kitų šalių parlamentų pirmininkus, ragindama išreikšti vieningą ir principingą poziciją dėl neteisėtų veiksmų, nukreiptų prieš Ukrainos teritorinį vientisumą ir atitinkamos reakcijos“, – rašė ji.

Šiandien yra esminis Vakarų išbandymas.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad Vakarai į šį Rusijos sprendimą turi atsakyti „pačiomis griežčiausiomis sankcijomis“ Rusijai.

„Šiandieninis Rusijos prezidento sprendimas yra šiurkščiausias Ukrainos suvereniteto, teritorinio vientisumo pažeidimas bei agresijos veiksmas. Rusija tai daro tuo metu, kai jos karinės pajėgos šiuo metu yra apsupę Ukrainą ir pasiruošusios pradėti karinę invaziją. Šiandien yra esminis Vakarų išbandymas. JAV ir ES vieningai turi atsakyti pačiomis griežčiausiomis sankcijomis Rusijos atžvilgiu“, – feisbuke pranešė parlamentaras.

„Jei ne, 2014 metais prasidėjusi agresija toliau tęsis ir tęsis sėkmingai, Ukraina toliau bus naikinama visomis priemonėmis, jos teritorija grobiama gabalais. Šiandien turime pripažinti ir tai, kad sankcijos įvestos po Krymo okupacijos ir aneksijos, Donbaso užgrobimo buvo visiškai neveiksmingos ir tai leido Rusijai tęsti savo agresiją prieš Ukrainą bei privedė prie šiandienos nusikalstamų sprendimų“, – pridūrė jis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienio vakarą pasirašė įsaką dėl Ukrainos rytuose įsitvirtinusių prokremliškų separatistų nepriklausomybės pripažinimo, tai parodė Rusijos valstybinė televizija.

Anksčiau pirmadienį Ukrainos rytinėse Luhansko ir Donecko srityse įsitvirtinusių separatistų lyderiai paragino pripažinti jų suverenitetą.

Vakarų šalys ne kartą perspėjo Rusiją nepripažinti separatistų, nes toks žingsnis faktiškai palaidotų trapų taikos procesą Donbase.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paklauskite Lietuvos žmonių........ką jie smerkia....

Paklauskite Lietuvos žmonių........ką jie smerkia.... portretas
Kas tie Lietuvos politikai ........konservatoriai .....geriau žūdyti ir matyti kaip vaikai ir žmonės kankinasi....žūdomi bandėrimių fašistų.....bombos krenta......

y

y portretas
Koks gali buti pripazinimo smerkimas ? naujos respublikos nori nepriklausomybes ir tarptautinio pripazinimo , kas cia negerai ? juk Lietuva irgi norejo , kad ja pripazintu ir pripazino ir jokio smerkimo nebuvo . Tai kur ta musu valstybes taip puoselejama demokratija ir laisvas pasirinkimas ? Susidaro nuomone , kad demokratija ne visada demokratiska ir laisvas pasirinkimas ne visada laisvas o ES (REKOMENDUOJAMAS).Tai kada mes istikruju busim Laisvi ir Nepriklausomi , kada turesim savo nuomone ir galesim ja issakyti neatsigrzdami i kitus su klausimu : AR TAIP GALIMA , AR LEIDZIAT?

Benski šou.

Benski šou. portretas
Reaguokit,smerkit,mosikuokit tarptautinėm teisėm,trepsėkit kojom,piktinkitės,mojuokit kumščiais,leiskit dujas ir geriausiai būtų susirinkę vienoje vietoje va tada būtų gražus efektas,BENSKI ŠOU.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių