Lietuvos liaudies partijos taryba pašalino jos pirminininką A. Šedžių

  • Teksto dydis:

Neparlamentinės Lietuvos liaudies partijos (LLP) taryba pašalino vadovą Andrių Šedžių iš partijos. Jis ir kiti bendražygiai tvirtina, kad tai padaryta prieštaraujant partijos įstatams.

Partijos valdybos pirmininkas bei buvęs pirmininkas Rimantas Kumpis BNS sakė, kad sprendimas priimtas penktadienį Vilniuje, dalyvaujant daugiau nei pusei tarybos narių. Jis pats sakė posėdyje nedalyvavęs.

„Penktadienį susirinko taryba, iš 42 tarybos narių neva buvo 28, šis posėdis - neva teisėtas. Bet kaip atsidūrė klausimas dėl pirmininko keitimo, jie ir patys gal net nežino, tik dabar suvokia, kas įvyko. (...) Bandysime pasižiūrėti, kaip ten galima išsisukti iš tos situacijos nesugriaunant partijos. Dabar ji - ant tos skilimo ribos, bet aš dar nedramatizuoju, manau, mes įkalbėsime ir vieną, ir kitą pusę, kad žengtų žingsnį į priekį vieni prieš kitus, kad nebūtų nereikalingų tarpeklių“, - svarstė politikas.

Jis patvirtino, kad šiuo metu teisiškai partijos vairą perimti turėtų jis, bet to daryti teigė neskubėsiantis.

„Yra įtarimas, kad tai gali būti neteisėti dalykai - ar tai yra tarybos kompetencija šalinti partijos pirmininką. Tai tada suvažiavimas ką daro? Tik įstatus keičia? Man atrodo, su teise mes prasilenkėme penktadienį“, - sakė jis.

Pats A.Šedžius BNS vadino tokius veiksmus „neteisėtais“ ir tvirtino, jog šį „perversmą“ LLP suorganizavo 11 asmenų, kurių likimas esą turėjo būti sprendžiamas jo sušauktame visuotiniame partijos suvažiavime balandžio 11 dieną.

„Iniciatorių yra vienuolika, galiu juos įvardinti: Artūras Šidlauskas, Stanislovas Ladinskis, Aras Sutkus, Lilijana Astra, Tadas Cijūnaitis. Čia yra keli. Toliau veiksmai yra tokie, kokie yra numatyti: balandžio 11 dieną vyks partijos suvažiavimas ir partija nuspręs, kas bus naujas pirmininkas, kokia bus nauja taryba. Tai labiausiai tokie žmonės ir bijo suvažiavimo“, - sakė A.Šedžius.

Jis tvirtino, kad penktadienį Vilniuje vykusiame tarybos posėdyje minėtų partijos narių persvara nuspręsta išrinkti posėdžio pirmininku Arą Sutkų, tačiau paties pašalinimo iš partijos A.Šedžius teigia jau nebesekęs, nes išėjo iš posėdžio.

„Kai aš atvažiavau, pamačiau, kas vyksta, kad pradėjo siūlyti papildomus klausimus įtraukti į tarybos posėdį. Aš sakiau, kad netrauksiu tų klausimų - tada mane nušalino nuo pirmininkavimo tarybai ir patys ėmė vesti tarybos posėdį, nors tokių įgaliojimų neturi: mūsų įstatuose parašyta, kad tarybai pirmininkauja partijos pirmininkas“, - savo versiją pateikė jis.

LLP prieš penkeris metus įkūrė buvusi premjerė Kazimiera Prunskienė. Dėl ištikusio insulto ji kurį laiką nėjo pareigų, o laikinuoju partijos vadovu paskirtas Rimantas Kumpis. R.Šadžius LLP vadovu išrinktas pernai vasarį.

Kovo mėnesį pateiktais Teisingumo ministerijos duomenimis, partija turi beveik 2,7 tūkst. narių.

Savivaldos rinkimuose LLP gavo dvi vietas Šiaulių miesto taryboje, dvi vietas - Kalvarijos, vieną - Jurbarko savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių