Lietuvos liaudies partiją į Seimo rinkimus ves buvęs A.Šedžiaus pavaduotojas A.Sutkus

  • Teksto dydis:

Neparlamentinės Lietuvos liaudies partijos (LLP) vadovu šeštadienį išrinktas Aras Sutkus iš Kauno. Buvęs jos pirmininkas Andrius Šedžius suvažiavime Vilniuje pašalintas iš partijos, pareiškus nepasitikėjimą juo. 

47-erių A.Sutkus partijos veikloje dalyvauja 4 metus, o pastaruoju metu buvo jos pirmininko pavaduotojas. Naujasis partijos vadovas sako sieksiąs atkurti pasitikėjimą partija ir tikisi sėkmingai dalyvauti 2016 metų Seimo rinkimuose.

"Suvažiavimas pritarė nuostatai, kad taryba tvirtina partijos programines nuostatas - tai tokias gaires nustatysime ir su jomis bandysime eiti į Seimo rinkimus. Taip pat noriu atkuri pasitikėjimą partija", - BNS sakė A.Sutkus.

Partijos sekretoriato vadovė, valdybos ir tarybos narė Danguolė Tautvydienė BNS pranešė, kad A.Šedžius buvo kviestas į suvažiavimą, tačiau jis neatvyko, motyvuodamas tuo, kad suvažiavimas įvyko gegužės 9 dieną ir būtent jo sprendimai yra teisėti. Tuo metu D.Tautvydienė tikino, kad jie yra neteisėti ir dėl to kalbama su Teisingumo ministerija.

LLP taryba dar kovo mėnesį pašalino A.Šedžių iš partijos. Jis pats tuomet vadino tokius veiksmus neteisėtais ir tvirtino, jog šį „perversmą“ LLP suorganizavo 11 asmenų, tarp kurių buvo ir A.Sutkus.

LLP prieš penkerius metus įkūrė buvusi premjerė Kazimiera Prunskienė. Dėl ištikusio insulto ji kurį laiką nėjo pareigų, o laikinuoju partijos vadovu paskirtas Rimantas Kumpis. A..Šedžius LLP vadovu išrinktas pernai vasarį.

Kovo mėnesį pateiktais Teisingumo ministerijos duomenimis, partija turi beveik 2,7 tūkst. narių.

Savivaldos rinkimuose LLP gavo dvi vietas Šiaulių miesto taryboje, dvi vietas - Kalvarijos, vieną - Jurbarko savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių