Iš Lietuvos išvyko jau antra pabėgėlių šeima

  • Teksto dydis:

Iš Lietuvos išvyko dar viena pabėgėlių šeima. Tai sirai: du suaugę ir trys vaikai, pranešė LNK Žinios.

Šeima jau buvo išleista gyventi savarankiškai, šeimos galva turėjo darbą statybose. Kur jie yra dabar - neaišku.

Sirų šeima į Lietuvą buvo perkelta iš Turkijos pabėgėlių stovyklos maždaug prie keturis mėnesius. Raudonojo kryžiaus kuratoriai prieš savaitę susigaudė, kad jų Lietuvoje nebėra.

Dar tris savaites ši šeima gaus išmokas iš Lietuvos, o vėliau, jei negrįš, pinigai bus nutraukti.

„Jie labai sėkmingai dirbo, turėjo darbą, buvo surasta. Nesiskundė, iki šito momento mes jokių nusiskundimų iš jų nesame girdėję“, - sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis.

Migrantų integracija besirūpinantis „Caritas“ sako, kad iš Lietuvos bėgančius pabėgėlius reikia suprasti - prieš persikeldami jie mažai žino apie Lietuvą, mano, kad išmokos ir atlyginimai Lietuvoje - kaip Vokietijoje.

„Žmonės turbūt atvykę per pirmas savaites susipažįsta, kokia yra situacija, kokia iš tiesų veikia darbo sistema Lietuvoje, kokia ekonominė situacija, kultūra ir panašiai. Žmonės patiria šoką ir tai yra visiškai natūralus procesas, didioji dalis žmonių patiria šoką“, - sakė „Carito“ Užsieniečių integracijos programos vadovė Ilma Skuodienė.

Kita migrantų šeima - irakiečiai - jau keli mėnesiai yra Švedijoje. Ši šeima jau prarado Lietuvoje gautas išmokas, bet tebeturi teisinę apsaugą. Migracijos departamentas leidžia pabėgėliams būti užsienyje pusę metų.

Lietuva yra įsipareigojusi per dvejus metus priimti 1105 asmenis, kurie bėga nuo smurto Sirijoje, Irake. Šiuo metu į Lietuvą yra perkelta apie 100 migrantų sirų ir irakiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egis

Egis portretas
Taip Vilnieti tu esi teisus simtu procentu... As kaip ir negyvenu Lt nuo 2014 Bet vistiek nemalonu kad gimtine nusirito ant tiek...

Egus

Egus portretas
Ir joks cia nestebuklas ... Jug babaju nieks neinformuoja kad ismokos lietuvoje ne vokietijos didzio... Jie jug ne dirbti vaziuoja o buti islaikomais... O vat lietuva nesugeba patenkinti muslimu

ne pabegeliai

ne pabegeliai portretas
kur karas zmogus dziaugiasi pastoge ir kad nesaudo.cia naudos ieskantys zzmones.kokia nauda cia jiems gali buti jei musu zmones maziau uz juos gauna.turbut suzinojo ir bega is ubagu krasto
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių