Lietuvos ir Švedijos premjerai Stokholme aptars energetiką ir investicijas

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį išvyksta trumpo vizito į Švediją, kur su šios šalies premjeru Stefanu Lofvenu (Stefanu Liovenu) aptars energetikos ir investicijų klausimus.

„Šie du klausimai susitikime bus patys svarbiausi“, – BNS vizito išvakarėse sakė Lietuvos premjero patarėjas užsienio politikos klausimais Arnoldas Pikžirnis.

Pasak jo, ministrai pirmininkai aptars „NordBalt“ ir Lietuvos suskystintųjų gamtinių dujų terminalo projektus, taip pat grėsmes dėl Baltarusijoje, Astrave statomos atominės elektrinės ir Rusijos tiesiamo Baltijos jūrą kertančio dujotiekio „Nord Stream 2“.

„NordBalt“ elektros jungtį Lietuva vystė kartu su Švedija. Ji nuo praėjusių metų liepos vidurio veikia įprastu režimu. 550 mln. eurų vertės 453 kilometrų ilgio kabelį iki 2015 metų pabaigos pagamino ir nutiesė Švedijos ABB. Ši jungtis sujungė Lietuvos ir Skandinavijos elektros rinkas.

A.Pikžirnio teigimu, Lietuvos ir Švedijos premjerai taip pat aptars saugumo situaciją ir Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Dėl savo saugumo sunerimusi Švedija šią savaitę paskelbė grąžinanti šauktinių tarnybą, kuri buvo sustabdyta 2010 metais.

Lietuva taip pat grąžino šaukimą į kariuomenę 2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių