Lietuvos delegacijos ir J. Oleko dokumentų kopijos – propagandininkų rankose

  • Teksto dydis:

Lietuva aiškinasi situaciją, kaip pernai Ukrainoje viešėjusios Lietuvos delegacijos atstovų asmens dokumentų kopijos atsidūrė Rytų Ukrainos separatistus palaikančioje žiniasklaidoje.

Kaip skelbia 15min.lt, keliuose tinklalapiuose savaitgalį paviešinti buvusio krašto apsaugos ministro Juozo Oleko ir dar šešių ministerijos, žiniasklaidos atstovų, vykusių į Ukrainą pernai balandį, dokumentų kopijos. Dokumentai paviešinti straipsnyje apie „teroristus rengiančius Baltijos šalių instruktorius“, kuriame aptariami prorusiškų separatistų lyderių - Michailo Tolstycho, pravarde Givis, ir Arsenijaus Pavlovo, pravarde Motorola, nužudymai. Straipsnyje šiose istorijose bandomas įžvelgti Baltijos šalių vaidmuo.

Dėl incidento Lietuvos diplomatai Ukrainoje kreipėsi į vietos teisėsaugininkus, kad šie išsiaiškintų, kokiu būdu propagandininkų rankose atsidūrė tuometinio ministro ir kitų pareigūnų dokumentų kopijos.

Neatmetama, kad šie dokumentai propagandininkus pasiekė iš vietos teisėsaugos institucijų, pavyzdžiui, pasieniečių, tačiau KAM atstovė teigia, kad oficiali delegacija atsidūrė taikiklyje, norint pakenkti geriems Lietuvos ir Ukrainos santykiams.


Šiame straipsnyje: UkrainapropagandaJuozas Olekas

NAUJAUSI KOMENTARAI

AZ

AZ portretas
Na va, Lietuva teroristinė Valstybė.Taip sakant,toks tokį susirado.Ar nereikės atsakyti už tai?

pritariu

pritariu portretas
Pasirodo blogis yra ne daryti nusikaltimus, o juos viešinti :))) Reikaliukas rimtas, gal net Hagos tribunolo lygio. :)

Algis

Algis portretas
Nuvaziave prisisika ,o paskui vaidina avinelius ,PAVIESINKIT IR LIETUVOJE JUOS ,NES KALBATE VISOS L I E T U V O S VARDU.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių