Lietuvoje įsteigta nauja partija – „Neapmokestinamų pajamų didinimas“

  • Teksto dydis:

Lietuvoje įsteigta nauja partija - „Neapmokestinamų pajamų didinimas“.

Šios partijos steigiamasis suvažiavimas vyko savaitgalį Panevėžyje, partiją įsteigė 2600 steigėjų, BNS sakė naujosios partijos prezidiumo pirmininkė, Panevėžio savivaldybės tarybos narė Gema Umbrasienė. G.Umbrasienė į tarybą buvo išrinkta su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu, tačiau vėliau kartu su tarybos kolega Mantu Leliuku buvo pašalinti iš partijos, vadovybei keliant klausimus dėl pastarojo reputacijos.

Partijos pirmininke išrinkta Ukmergės savivaldybės rajono tarybos narė Nijolė Giedraitienė, savivaldos rinkimuose dalyvavusi su Seimo nario Naglio Puteikio vardo visuomeniniu rinkimų komitetu.

N.Puteikis dalyvavo ir savaitgalį vykusiame partijos steigiamajame suvažiavime, bet BNS tvirtino buvęs tik vakaro vedėjas, nesąs tarp partijos steigėjų. Visgi jis sakė pritariantis partijos tikslams ir, jei bus pasiūlyta, prie komandos prisijungsiantis.

Apie partijos steigimą iš anksto nebuvo pranešta. Teisingumo ministerija kol kas nėra gavusi jokio prašymo įregistruoti naują partiją, BNS sakė Visuomenės informavimo skyriuje.

Partijos prezidiumo pirmininkė G.Umbrasienė patvirtino, jog partija ketina dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau sakė, jog rinkimai patys savaime nėra tikslas, visuomeniniams judėjimams natūraliai atėjo laikas sudaryti politinį darinį.

„Būtų keista kurti partiją kaip politinės veiklos įrankį ir nedalyvauti rinkiuose, bet mes iš tikrųjų nekūrėme jos dėl Seimo rinkimų. Visuomeniniai judėjimai bendrauja tarpusavyje pakankamai seniai ir yra pasiekę pakankamai gerų rezultatų savivaldos rinkimuose ir aišku, kad dalyvaujant toliau politiniame gyvenime reikėjo ieškoti politinės veiklos įrankio ir tam steigti partiją“, - sakė partijos prezidiumo vadovė.

Pasak jos, vienas pagrindinių partijos programinių tikslų - „oraus pragyvenimo lygio užtikrinimas, artėjant kiek įmanoma arčiau Europos Sąjungos vidurkio“.

„Tikrosios demokratijos sugrąžinimas į valdžios ir žmonių gyvenimą, savivaldos įvairių mechanizmų atkūrimas visose grandyse, nacionalinės kultūros, šeimos ir švietimo politikos puoselėjimas“, - tikslus vardijo G.Umbrasienė.

Iš viso šiuo metu Lietuvoje registruota 41 partija, bet keturios faktiškai nebevykdančios veiklos jau likviduojamos. Taip pat esama partijų, kurios pastaruoju metu šalies politiniame gyvenime nebesirodo, bet formaliai likvidavimo procesas jų atžvilgiu dar nepradėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau įregistruota?

Jau įregistruota? portretas
Kalbininkai leido tokiu pavadinimu? Argi tai partijos pavadinimas? Gal nesityčiokim iš savo kalbos ir savęs?..

Va tas tai geras...

Va tas tai geras... portretas
NPD šriftuojasi - Naglis Puteikis ir Dundukai...

Tai kad

Tai kad portretas
labiau reikėtų partijos "Protingi Mokesčiai"... Pagrįsti mokesčiai reikalingi ir net naudingi, bet iškreipta mokesčių sistema, kokia galioja, beje, ne vien Lietuvoje, žalinga ne tik mokesčių mokėtojams, bet ir valstybės ekonomikai. Na ir mokesčių švaistymas prie griovimo prisideda...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių