Lietuvai pagaliau pavyks įgyvendinti NATO reikalavimą?

Pagal naujausius skaičiavimus, Lietuvos gynybos biudžetas kitąmet turėtų siekti 2,006 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), antradienį pranešė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Anot ministro, šią savaitę Vyriausybės svarstomame projekte numatyta, kad išlaidos krašto apsaugai padidės 149,2 mln. eurų iki 873 mln. eurų.

„Seimui pateikiamas biudžeto projektas atitinka paskelbtą tikslą - krašto apsaugos sistemos poreikiai 2018 metams patenkinami ir pasiekiamas NATO reikalavimas dėl biudžeto finansavimo. Pagal projekcijas yra 2,006 proc.“, - BNS sakė R. Karoblis.

Ministro teigimu, jei ekonomika augtų sparčiau nei prognozuojama ir dabartinė suma smuktų žemiau 2 proc. rodiklio, išlaidos galėtų būti padidintos metų eigoje.

Lietuva šiemet gynybai skyrė 723 mln. 800 tūkst. eurų, arba 1,8 proc. BVP.

Pagal NATO standartus, Aljanso šalys įsipareigojusios krašto apsaugai siekti skirti 2 proc. BVP. Lietuva ir Latvija šį rodiklį kitąmet pasieks pirmą kartą. Šiemet šį slenkstį peržengė JAV, Graikija, Britanija, Estija, Lenkija ir Rumunija.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas griežtai spaudžia sąjungininkus Europoje didinti gynybos išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> juokui-

> juokui- portretas
durneli, vokiečiai per mėnesį daugiau skiria, nei LT per metus. Pasikrapštyk smegenis ir nelygink pipelio su pirštu.

...

... portretas
GAL kam ir buvo 'gražu' su budionovke ant galvos ir su naganu prie šlaunies, bet kažkaip nesinori grįžt į laikus kai visi buvom nuogi bet ginkluoti. Taip kad, 'gražu', nevartok proletarinių šūkių apie kažkokį 'š' kurį reikia likviduot... juk taip tik teparodai savo bolševikinį 'mąstymą' (dresūrą).

Ona ,valytoja

Ona ,valytoja portretas
O kada pavyks įgyvendinti bent minimalius europinius atlygius ,norint įgyvendinti šį reikalavimą ,ar tie 325 eur.per mėnesį sudaro lengvesnę naštą ,nei vokiečiams iš 1500 eur ???
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių