Lietuvai nepavyksta gauti Baltarusijos leidimo konsulato Gardine statybai

Lietuva kol kas negavo Baltarusijos institucijų leidimo konsulato Gardine statybai, Vyriausybė perskirstė projektui skirtas lėšas.

Užsienio reikalų ministerija aiškina, kad projekto Gardine neatsisakoma.

„Lietuvos planai statyti naują Lietuvos generalinio konsulato pastatą Gardine, Baltarusijos Respublikoje, nesikeičia. (...) Tikimės, kad artimiausiu metu su Baltarusijos Respublika bus baigtas derinti naujo generalinio konsulato Gardine techninis projektas ir bus pradėti rangos darbai“, – BNS nurodė ministerija.

URM aiškina, kad projektas stringa būtent dėl to, kad nepavyksta gauti leidimo statyboms.

Vyriausybės priimtu nutarimu 478 tūkst. eurų, kurie buvo numatyti konsulato Gardine pastatui projektuoti ir statyti, skirti ambasadai Maskvoje remontuoti. Ambasados Maskvoje remontui permestos ir ambasados Rygoje remontui nepanaudotos lėšos – 471 tūkst. eurų, jos nepanaudotos pratęsus techninių projektų parengimo sutarčių vykdymo terminus. Taip pat ambasadai Rusijoje atiteks 51 tūkst. eurų, nepanaudotų rekonstruojant Užsienio reikalų ministeriją (dėl užtrukusio techninio projekto sprendinių derinimo su Kultūros paveldo departamentu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

---

--- portretas
visur kakalioti ir dar kazko reikalauti,ir taip yra rumai ar neuztenka///

Lietuvis

Lietuvis portretas
Dziaukites kol mom kupru nedauzo baltiem velniam! Jau jankei pedikai bailiai nepades tikrai patiem striuka

Zoja

Zoja portretas
Faktiškai, baltarusiai neturėtų įsileisti tokių,kurie tik ir šniukštinės, skųs amerikosams ir Briuseliui viską, supranta ką ar nesupranta.Kaip ir su ta AE. Juk tokių kaimynų tikrai niekas nekenčia, negerbia.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių