Lietuva svarsto nacionalines sankcijas Rusijos piliečiams dėl krizės Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Lietuva svarsto galimybę įvesti nacionalines sankcijas Rusijos piliečiams, reaguodama į eskaluojamą krizę Ukrainoje, ketvirtadienį pranešė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Tai daro Užsienio reikalų ministerija. Manau, kad artimiausiu metu žinosime apie tokių sankcijų turinį, ir kas į jas bus įtrauktas“, - žurnalistams sakė prezidentė, paklausta, ar Lietuva, sekdama Latvijos pavyzdžiu, neturėtų apriboti kai kurių Rusijos piliečių atvykimo į šalį.

Anot jos, dėl galimybės taikyti nacionalines sankcijas sutarta su kitomis ES šalimis.

„Sprendimas, kuris buvo praeitą savaitę padarytas Bendrųjų reikalų taryboje Briuselyje - kad šalia bendrųjų sankcijų taip pat kiekviena šalis turi galimybes svarstyti nacionalines sankcijas - tokias sankcijas svarto ir Lietuva“, - sakė prezidentė.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius šią savaitę priėmė sprendimą Rusijos popmuzikos atlikėjus Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Valerijos sceniniu vardu žinomą Alą Perfilovą į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į šalį. Latvijos ministerija nurodė, kad šie asmenys savo žodžiais ir veiksmais prisidėjo prie žalos Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui. Į „juodąjį sąrašą“ įtraukti atlikėjai ketino dalyvauti kasmet Rusijos prodiuserių Jūrmaloje rengiamame popmuzikos festivalyje „Naujoji banga“, kuris prasidėjo liepos 22 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Au

Au portretas
au - au - loja pitbulis

tam Xaxaxa

tam Xaxaxa portretas
ką tai reiškia tas Xaxaxa? gal norėta parašyti cha, cha, cha? bet nieko neišėjo, nes rašantysis yra ruskis ruskio bandito padlaižys, todėl ir parašė taip, kad nors mirk iš juoko. Kas tie blusai ir kas tas šiuo? labai blogai pasiruošei karui su lietuviais tu, kremliaus skudure, berašti.

gerai

gerai portretas
As suprantu ukrainos fasistus porosenko jaiceniuka turcinova ir kitus ukrainoa liaudes pardavejus jie patys parsidave uz milijonus doleriu ir ukraina pardave uz pinigus O lietuviai uz ka loja kaip sunis ir uz kokius pinigus laizo subine bezdzionei?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių