Lietuva svarsto galimybes įsigyti raketinės artilerijos sistemų

  • Teksto dydis:

Lietuva svarsto galimybę įsigyti kariuomenėje iki šiol neturėtos ginkluotės - raketinės artilerijos.

Ieškant galimų raketinių salvinės ugnies sistemų (MARS/MLRS) perteklinės įrangos šalių tiekėjų, šiuo metu vyksta pirminės konsultacijos su Vokietijos, Norvegijos ir Jungtinių Valstijų vyriausybėmis, teigia Krašto apsaugos ministerija.

Anot jos, galimybė įsigyti raketinės artilerijos aptariama ir su privačiomis ginkluotės gamintojomis.

„Nuo 2016 metų pavasario Lietuva pradėjo pirmines konsultacijas dėl galimo tokios įrangos perteklinės įrangos įsigijimo su Vokietijos, Norvegijos, Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybėmis, taip pat vyko susitikimas su JAV kompanijos „Lockheed Martin“ atstotais tarptautinės parodos „Eurosatary“ metu“, - rašoma Krašto apsaugos ministerijos BNS antradienį pateiktame atsakyme.

Ministerija pabrėžia, kad konkrečios derybos ar sprendimai dėl tokios įrangos įsigijimo šiuo metu nėra priimami. Planuojama, kad toks raketinių salvinės ugnies sistemų projektas galėtų būti įgyvendinamas 2020-2025 metais.

Šiomis sistemomis būtų aprūpinama viena Lietuvos kariuomenės baterija. Kadangi tokiomis sistemomis aprūpintas pajėgumas kariuomenėje iki šiol nebuvo kuriamas, kol kas nėra aišku, kokį sistemų kiekį planuojama įsigyti.

Stiprindama netiesioginės ugnies paramos palaikymo pajėgumus, Lietuva 2015 metais iš Vokietijos jau įsigijo 16 kovinių savaeigių haubicų „PzH2000“.

Lietuva daugiau ginkluotės įsigija ir gynybos biudžetą didina reaguodama į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viens iš anonimų

Viens iš anonimų portretas
Gal jūs nebepezėkit, gerai, pirma logiškai pamąstykit vatnikai prieš ką nors sakydami. ,,Nurašytas 1941 artilerijas'', nu klausykit, ar jūs čia durni, ar jum smegenys nušąlo, nu gal sutikčiau blemb kažkiek tai, nu bet duokit pavyzdį kas nors iš tų mini rėkaujnčių vatnikų armijos kurie kaip ir Baltarusijos bobutės teigia jog ,,prie ruso ju buvo geriau'' visiškai nežinodamos jog Baltarusijos vidutinė pensija trigubi mažesnė net už Lietuvos, bet dėjo ant laisvės, ant laisvo zodzio, svarbu ant acto ir druskos uztenka. Truputi nukrypau, nu bet duokit nors vieną pavyzdį kada kokią 2 pasaulinio karo techniką nusipirko, a? Neturit žodžių, ką? Ir dėl A bombos jūs nebesvaikit, suprantu gal kas juokauja, gal kas šiaip nesupranta, A bomba Lietuvoj yra NEĮMANOMA. Ne dėl to, jog mes čia ūbagai ar kažkas panašaus, tiesiog įstatymai to neleistų. Galima net ir pacituot : ,,Lietuvos teritorijoje draudžiamas bet kokio masinio naikinimo ginklo dislokavimas''.

Anonimas

Anonimas portretas
GERIAU JAU PRISIPIRKTU KONDONU [ziurekit kad nebutu jankiu prakasti ar pradurti] kad maziau lietuvoj gimtu tokiu pridurku nedanesiotu kuriems verkiant reikia raketu ir nurasytu 1959-60 metu gamybos sarvuociu

taip

taip portretas
O kaip sujudo vatnikai. Nemyžkit i kelnes, sauskelnių jums iš labdaros parūpinsim
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių