Lietuva susirūpinusi dėl Rusijos suteikto politinio prieglobsčio R. Baranauskui

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija yra susirūpinusi Rusijos sprendimu suteikti politinį prieglobstį buvusiam bankrutavusio banko „Snoras“ vadovui Raimondui Baranauskui.

„Užsienio reikalų ministerija pabrėžia apgailestaujanti, kad Rusijos institucijos eilinį kartą atsisakė bendradarbiauti su Lietuvos teisėsaugos institucijomis, tiriant šią ir kitas rezonansines baudžiamąsias bylas, nepaisant Lietuvos institucijų pateiktų teisinės pagalbos prašymų“, - rašoma URM pranešime spaudai.

Generalinė prokuratūra dienraščiui „Lietuvos rytas“ patvirtino, kad šių metų pradžioje Rusija pranešė, jog R.Baranauskui suteiktas prieglobstis, todėl Lietuvai jis nebus išduotas.

2016 metais Lietuvos prokurorai Rusijos institucijoms išsiuntė teisinės pagalbos prašymus išduoti R.Baranauską ir buvusį pagrindinį „Snoro“ akcininką, Rusijos pilietį Vladimirą Antonovą.

Didžiosios Britanijos teismai užpernai nusprendė tuo metu Londone gyvenusius V.Antonovą ir R.Baranauską išduoti Lietuvai, tačiau pastarieji iš šios valstybės dingo ir dabar slapstosi Rusijoje.

„Snoro“ veikla sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, o bankroto byla bankui iškelta tų pačių metų gruodžio 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
nereikejo lietuvos valdziai isvogti isdraskyti gerai veikianti banka tai dabar nereiketu kaltinti kitu kas priglaude kas suteike jiems prieglobsti patys musa patys rekia tai grazu

Krukys

Krukys portretas
Na, ne kokia žinia Lietuvai, politiniais motyvais bankrotinančiai bankus...

Vikai ir to rekėjo tikėtis

Vikai ir to rekėjo tikėtis portretas
Pasižiūrėkite į lietuva kiek nusikaltėlių priėmė iš banderų geriau jau tylėkit nes nusikaltėliai lietuviškoji 26 metus liaudį apvaginėjusi valdžia kartu su prezidentūra
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių