Lietuva skirs nuo karo nukentėjusiai Avdijivkai 80 tūkst. eurų

Lietuva skirs 80 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai pastaruoju metu nuo karo veiksmų nukentėjusiam Rytų Ukrainos miestui Avdijivkai, penktadienį pranešė šioje gyvenvietėje besilankantis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Šiandien mes skyrėme iš ministerijos lėšų 40 tūkst. eurų medikamentams per Raudonąjį kryžių. Taip pat, kaip žadėjo premjeras, skirsime dar 40 tūkst. eurų tam, ko labiausiai reikia Avdijivkai. (...) Greičiausiai tai bus statybinės medžiagos ir generatoriai“, – BNS telefonu iš Avdijivkos sakė ministras.

Į Rytų Ukrainą ministras atvyko po ketvirtadienį vykusių susitikimų su aukščiausiais šalies politikais Kijeve.

Pastarosiomis savaitėmis atsinaujinę karo veiksmai tarp Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų Donecko srityje nusinešė daugiau kaip 30 žmonių gyvybių. Susirėmimai daugiausiai vyko ties Avdijivka.

„Dabar padėtis ramesnė, bet apšaudymų būna kas dieną ir žmonės ten iš tiesų labai sunkiai gyvena, neturi kur išvykti, arba nenori. Jiems laikinas sušilimas ir žiemos išgyvenimas yra labai aktualus dalykas“, – sakė L.Linkevičius.

„Turime pademonstruoti paramą, solidarumą ir privalome padėti žmonėms. Užsiimdami didžiąja politika neturime pamiršti konkrečių žmonių, kenčiančių nuo šalčio ir nepritekliaus“, – pridūrė jis.

Nuo konflikto Ukrainoje pradžios 2014 metais žuvo daugiau kaip 9800 žmonių.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojehumanitarinė pagalbaLinas Linkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsargiai separai

Atsargiai  separai portretas
Atsiuskite i Ukraina kuo daugiau pinigu (cia istikruju ju reikia) ,tik nepamirskite prakantraliuoti kiekviena doleri Nes kitaip gali pilvuziai sau masinku prisipirkti. Dar cia maciau ruski separai rasineja Letuviams reikia buti pasiruosusems. Kryme arba premi rusu piletybe,arba v rashod. Lietuvoje butu manau grezciau O prie Avdejivkos Donetske vien ruski tankai

VYTAS

VYTAS portretas
MAN TARYBINIAIS LAIKAIS MOČIUTĖ SAKĖ,GERK DUONA,NEMĖTYK Į ŠIUKŠLES,TADA NEKLAUSIAU.DABAR DUONĄ GERBIU,NES MATAU,KAIP IŠ ŠIUKŠLIŲ KONTEINERIŲ JĄ RAUSIĄ IR NE TIK BOMŽAI.LINKSMOS ŠVENTĖS VALLDIAŽMOGIAI IR NUO KADA SAVO TAUTA RŪPINSITĖS.

cirkas

cirkas portretas
Tautos atsiklauskite o paskui kalbėkite už visą Lietuvą........turtuoliai....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių