Lietuva sieks, kad sankcijos Rusijai būtų taikomos iki ji nepasitrauks iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Lietuva sieks, kad sankcijos Rusijai būtų taikomos iki ji „nepasitrauks iš neteisėtai užgrobtos Ukrainos teritorijos“, Užsienio reikalų ministerija (URM) antradienį paskelbė pareiškime dėl trečiųjų Krymo okupacijos metinių.

„Lietuva tvirtai remia Ukrainos suverenitetą, nepriklausomybę bei teritorinį vientisumą. Palaikydami Ukrainą, toliau nuosekliai vykdysime prieš trejus metus prasidėjusios neteisėtos Krymo okupacijos ir aneksijos nepripažinimo politiką. Sieksime, kad Rusijos Federacijai taikomos ES ir tarptautinės sankcijos dėl neteisėto pusiasalio užėmimo tęstųsi tol, kol Rusija nepasitrauks iš neteisėtai užgrobtos Ukrainos teritorijos“, – rašoma pareiškime.

Taip pat pareiškimu smerkiami Rusijos vykdomi žmogaus teisių, žiniasklaidos, taikių susirinkimų, religijos ir įsitikinimų laisvių pažeidimai, Krymo totorių persekiojimas. Pažymima, kad nerimą kelia gausėjantys Krymo totorių gynėjų, žmogaus teisių aktyvistų sulaikymai ir bauginimai, Krymo totorių Medžliso veiklos uždraudimas, besitęsiančios represijos ir kiti žmogaus teisių pažeidimai.

„Rusijos Federacijos neteisėti veiksmai ne tik pamina dvišalius ir daugiašalius susitarimus dėl Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo užtikrinimo, bet ir kelia grėsmę saugumui bei stabilumui visoje Europoje“, – skelbia Lietuvos URM.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metais, kai Kijeve buvo nuverstas Maskvos remtas prezidentas Viktoras Janukovyčius. Rusijai pasiuntus karius į Ukrainos Krymo regioną, buvo surengtas tarptautinės bendruomenės nepripažįstamas balsavimas dėl prisijungimo prie Rusijos.

Po Krymo okupacijos kilo karinis konfliktas Ukrainose rytuose, kur Rusijos remiami separatistai įkūrė Donecko ir Luhansko liaudies respublikas.


Šiame straipsnyje: LietuvaUkrainasankcijos RusijaiKrymaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

isvada

isvada portretas
riek suprast kad Lietuva ir vissas eurosajuzas nuo sankciju dar kentes ilgai ilgai....

cha

cha portretas
Ne Lietuva, o tik viena sena merga. Lietuvos nuomonė visai kitokia.

Anonimas

Anonimas portretas
kgbistė,tai ne lietuva ir dėl kgb fašistės ir vagies užgaidų dabar kenčia ne rusija,o visa europa,todėl kgb išperos laukia teismas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių