Lietuva sieks išlaikyti sankcijas Rusijai, kol ši nepasitrauks iš Krymo

  • Teksto dydis:

Lietuva sieks išlaikyti tarptautinės bendruomenės sankcijas Rusijai tol, kol ši nepasitrauks iš neteisėtai užgrobtos Ukrainos teritorijos Krymo pusiasalyje, pažymi Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Niekada nepripažinsime prieš dvejus metus prasidėjusios neteisėtos Krymo okupacijos ir aneksijos. Sieksime, kad Rusijos Federacijai taikomos ES ir tarptautinės sankcijos dėl pusiasalio užėmimo tęstųsi tol, kol Rusija nepasitrauks iš neteisėtai užgrobtos teritorijos“, - minint antrąsias Krymo okupacijos metines išplatintame pranešime pažymi Lietuvos URM.

Lietuva nurodo smerkianti Ukrainos dalies okupaciją, tvirtai remianti Ukrainos suverenitetą, nepriklausomybę bei teritorinį vientisumą. Taip pat išreiškiamas susirūpinimas dėl besitęsiančių ir gausėjančių sistemingų žmogaus teisių pažeidimų ir susidorojimo su žiniasklaida atvejų Ukrainos Krymo autonominėje respublikoje ir Sevastopolio mieste po šios teritorijos aneksijos.

„Nerimą kelią represijos prieš Krymo totorių tautinę mažumą, žodžio ir susirinkimų laisvės ribojimai. Apgailestaujame, kad anksčiau pagarba įvairių tautų kultūrai ir į UNESCO globojamo paveldo sąrašą įtrauktais kultūros paveldo objektais garsėjęs Krymas po aneksijos tapo Rusijos Federacijos militarizmo simboliu. Ypač neramina pusiasalio pavertimas milžiniška karine baze, nes jėga užimtas Krymas tampa tolesnio Rusijos Federacijos ekspansionizmo placdarmu ir nestabilumą regione keliančiu židiniu“, - rašo ministerija.

Tarptautinė bendruomenė nepripažįsta Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos, smerkia Rusijos remiamą karinę agresiją Ukrainos rytuose, Jungtinės Tautos pasmerkė gausius žmogaus teisių pažeidimus prieš Krymo totorių bendruomenę.


Šiame straipsnyje: URMRusijasankcijosKrymasokupacijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

merkel

merkel portretas
tyli tai del duju o ko musiskiai lenda ne i savo roges juk kryma chrusciovas pats budamas ukrainieciu graziai /prilybde/ prie Ukrainos vietoji atidaves totoriams tai panasiai kaip su karaliauciumi ir donbasu tai pasirupinkit karaliauciumi ir baikit ta 'patriotini cirka/ nes nieko gero neduos o didziosios valstybes tik pasijuoks is /politiku/ naivumo nes nukentesim pirmiausiai mes. tai gal ir aliaska atiduoti rusams?...

Cia tas pats jai vaikas sakytu tevams...

Cia tas pats jai vaikas sakytu tevams... portretas
jai nenupirksit naujo telefono ,as prisi$iksiu i kelnes ir vaiksciosiu tol kol nupirksit...taip ir lytwa

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Puikus debilumo pavyzdys: RUSAS pats rašo, pats sau pritaria.
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių