Lietuva: Rusijos veiksmai kelia įtampą ir gali pažeisti susitarimus

  • Teksto dydis:

Dislokuodama branduolinį užtaisą galinčias nešti raketas „Iskander“ Karaliaučiaus krašte Rusija gali pažeisti vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį, konstatuoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

„Netikėti kariniai patikrinimai, ginkluotės kaupimas Kaliningrado srityje ir jau ne kartą išsakyti Rusijos planai dėl raketų „Iskander“ dislokavimo Kaliningrado srityje Lietuvai visada kėlė susirūpinimą. Tokie veiksmai galimai pažeidžia vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį, didina įtampą regione, mažina pasitikėjimą ir neigiamai veikia regiono saugumą“, - šeštadienį rašoma ministerijos pranešime.

Pažymima, kad tokie Rusijos veiksmai bus pristatyti NATO Taryboje ir kitose tarptautinėse saugumo struktūrose.

Maskva šeštadienį patvirtino, kad „Iskander“ sistemos Karaliaučiuje dislokuojamos nebe pirmą kartą „ir toliau bus dislokuojamos“.

„Karaliaučiaus sritis nėra išimtis, kur šios raketos buvo pakartotinai dislokuotos ir bus dislokuojamos kaip Rusijos ginkluotųjų pajėgų pratybų dalis“, - agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos Gynybos ministerijos atstovas spaudai Igoris Konašenkovas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Maskva taip bando didinti spaudimą Vakarams, tikėdamasi nuolaidų derybose dėl situacijos Sirijoje ir Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NU VO JAU TURESIM RAKETA KIEME SU BRANDUOLINIU UZTAISU, ACIU VAKARAMS

pb

pb portretas
juk VAKARŲ pasaulis ir ne tik jie, žino,kad Maskva šio tipo ginkluotę SENAI dislokuoja Kaliningrado srityje ir to neslepia KREMLIUS, todėl,manau, jokia naujiena.Kalbama,kad tik kalbėti--be jokios PRASMĖS--ko gero PAPŪGOS veiksmas--išgirdus kitus kalbant.

janki

janki portretas
tai landzbergio fašistinė chunta kelia įtanpą
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių