Lietuva ragina paleisti Rusijoje sulaikytus protestuotojus

  • Teksto dydis:

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija reiškia susirūpinimą dėl masinio taikių demonstrantų  prieš korupciją sulaikymo Rusijos miestuose ir ragina juos paleisti.

Ministerija pabrėžė, kad tarp šimtų sulaikytųjų buvo ir vienas Rusijos opozicijos lyderių, Kovos prieš korupciją fondo steigėjas Aleksejus Navalnas bei kiti šio fondo darbuotojai.

„Raginame Rusijos valdžios institucijas nedelsiant išlaisvinti visus sulaikytuosius. Taip pat raginame užtikrinti, kad Rusijos Federacijos piliečiams, siekiantiems įgyvendinti savo teisę į susirinkimų ir nuomonės reiškimo laisves, nebūtų trukdoma tai daryti. Šios ir kitos pamatinės piliečių laisvės ir teisės, įtvirtintos Rusijos Federacijos Konstitucijoje ir kurias visapusiškai gerbti Rusijos Federacija yra įsipareigojusi tarptautiniu lygiu, privalo būti užtikrintos ir negali būti varžomos“, - skelbia ministerija.

Tūkstančiai žmonių Maskvoje ir kai kuriuose kituose Rusijos miestuose sekmadienį dalyvavo A.Navalno raginimu visoje šalyje surengtuose protestuose prieš korupciją. Daugelyje miestų mitingai nebuvo sankcionuoti, todėl kai kurie protestų dalyviai buvo sulaikyti policijos.

A.Navalnas sulaikytas sekmadienį, jam policijoje buvo surašytas protokolas dėl administracinių pažeidimų, organizuojant susirinkimą, mitingus, demonstracijas ar piketus. Atitinkamas administracinio teisės pažeidimų kodekso straipsnis už tai numato baudą nuo tūkstančio rublių (apie 16 eurų) arba administracinį areštą iki 15 parų.


Šiame straipsnyje: RusijaprotestaiLietuvos URM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau portretas
Ar čia ne nuotraukos iš Kedžių kiemo, kai buvo iš namų išplėšta DEIMANTĖ? O gal čia "ramina" taikius mitingo dalyvius prie Seimo? Panašu. Tik nesimato nupirktų vandens patrankų, gal kam jau ir padovanojo mūsų geručiai?

Anonimas

Anonimas portretas
prašom nelygint lietuvos su komjaunuoliškom ir kgbistinėm kiaulėm,nes tai neturi nieko bendra

Malonių seksualinių potyrių jums linki Rusijos Federacija.

Malonių seksualinių potyrių jums linki Rusijos Federacija. portretas
Rusija ragina Lietuvos valdžia neaušinti burnos, o testi prieš gerus 27 metus pradėtą oralinuką Jungtinems Amerikos valstijoms. Nepamirštant pakaitomis atiduoti savo šventasias skylutės Europos sajungos šalims-vadovėms.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių