Lietuva pasmerkė rinkimus Pietų Osetijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pirmadienį paskelbė nepripažįstanti Pietų Osetijos regione surengtų rinkimų ir pasmerkė Rusijos pastangas įtvirtinti šio Gruzijos regiono aneksiją.

„Reaguodama į pranešimus apie balandžio 9 dieną okupuotame Gruzijos Cchinvalio regione vykusius vadinamuosius „prezidento rinkimus“ ir „referendumą“ dėl regiono pavadinimo keitimo, Lietuvos užsienio reikalų ministerija pareiškia, kad nepripažįsta jų teisinio pagrindo ir rezultatų bei smerkia tęsiamas pastangas įtvirtinti šio Gruzijos regiono aneksiją“, - rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.

„Lietuvos užsienio reikalų ministerija pakartotinai reiškia tvirtą paramą Gruzijos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui tarptautinės bendruomenės pripažįstamų sienų ribose. Pabrėžiame Tarptautinių Ženevos diskusijų svarbą užtikrinant saugumą ir stabilumą regione bei siekiant taikiai išspręsti šį konfliktą“, - nurodoma pareiškime.

Lietuvos URM taip pat paragino Rusiją užtikrinti nevaržomą Europos Sąjungos stebėjimo misijos ir humanitarinių organizacijų patekimą į Gruzijos Abchazijos ir Cchinvalio regionus.

Žiniasklaida skelbia, kad Pietų Osetijoje vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl naujo regiono pavadinimo „Pietų Osetijos respublika - Alanijos valstybė“

Pietų Osetiją de facto kontroliuoja Maskva, nors oficialiai ją vadina nepriklausoma šalimi. Likusi tarptautinė bendruomenė Pietų Osetiją ir Abchaziją vadina okupuotomis Gruzijos teritorijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
aš taipogi pripažystu rinkimus PIETŲ OSETIJOJE IR NEREIKIA LIETUVOS VARDU SAKYTI SAVO URM NUOMONĘ.MANO NUOMONĖ.

o

o portretas
du žmonės tik atstovauja Lietuvai?Palaikėm ir Čečėniją,ir aikštę Čečėnijos turim

na ...tai ir rasykit

na  ...tai  ir  rasykit portretas
lietuvos uzsienio reikalu ministerijos jankiu chalujai paskelbe ,kad nepripazysta rinkimu Osetijoj --prie ko cia lietuva ir lietuviu tauta ...as pripazystu rinkimus ,-- tai Osetijos ir osetinu reiklalas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių