Lie­tu­va pa­de­da Uk­rai­nai aug­ti

Ma­žas tęs­ti­nu­mas

Lie­tu­va Uk­rai­nai pa­de­da ne tik ge­rin­ti žmo­nių gy­ve­ni­mo ko­ky­bę po ka­ro su­si­klos­čiu­sio­mis ap­lin­ky­bė­mis, bet ir priar­tė­ti prie ES stan­dar­tų, stip­ri­nant ad­mi­nist­ra­ci­nius ir ins­ti­tu­ci­nius ša­lies ge­bė­ji­mus. VšĮ „Eu­ro­pos so­cia­li­niai, tei­si­niai ir eko­no­mi­niai pro­jek­tai“ (ES­TEP) sie­kia per­duo­ti lie­tu­vių pa­tir­tį, kad uk­rai­nie­čiai ga­lė­tų sėk­min­gai įgy­ven­din­ti ES ir Uk­rai­nos Aso­cia­ci­jos su­tar­tį bei bū­ti­nas eko­no­mi­kos re­for­mas.

Pro­jek­to „Ad­mi­nist­ra­ci­nių ir ins­ti­tu­ci­nių ge­bė­ji­mų stip­ri­ni­mas, pa­de­dant Gru­zi­jai, Mol­do­vai ir Uk­rai­nai įgy­ven­din­ti su ES Aso­cia­ci­jos su­tar­ti­mis su­si­ju­sias re­for­mas“ me­tu Uk­rai­nai per­duo­ta ge­ro­ji Lie­tu­vos pa­tir­tis pa­de­da kel­ti ša­lies vyk­do­mo­sios val­džios ins­ti­tu­ci­jų at­sto­vų kom­pe­ten­ci­ją ES rei­ka­lų koor­di­na­vi­mo sri­ty­je, o il­ga­lai­kis eks­per­tas iš Lie­tu­vos, ES­TEP val­dy­bos na­rys Da­rius Že­ruo­lis, tei­kia nuo­la­ti­nes kon­sul­ta­ci­jas ir tech­ni­nę pa­gal­bą. Tei­kia­ma ir ki­tų trum­pa­lai­kių Lie­tu­vos eks­per­tų pa­gal­ba, taip pat ren­gia­mi mo­ky­mai – šią sa­vai­tę pen­kio­li­kos žmo­nių de­le­ga­ci­ja iš Uk­rai­nos at­vy­ko ži­nių sem­tis į Vil­nių.

„Tai tęs­ti­nis, jau tre­čias URM pro­jek­tas, o Uk­rai­na iš tri­jų pro­jek­te da­ly­vau­jan­čių vals­ty­bių dėl ES Aso­cia­ci­jos pro­ce­so ju­dė­ji­mo į prie­kį tei­kia dau­giau­sia vil­čių. Ta­čiau di­džiau­sia Uk­rai­nos pro­ble­ma šio pro­jek­to kon­teks­te yra jos vy­riau­sy­bės ne­sta­bi­lu­mas ir ma­žas tęs­ti­nu­mas. Ba­lan­džio mė­ne­sį bu­vo su­for­muo­ta nau­ja vy­riau­sy­bė, o kar­tu ir vy­riau­sy­bės Eu­ro­pos in­teg­ra­ci­jos biu­ras, su ku­riuo mes nuo­sek­liai dir­bo­me jau tre­čius me­tus. Taip pa­si­kei­tė šio biu­ro dar­buo­to­jų su­dė­tis, ir mes ne­te­ko­me ne­ma­žai sėk­min­gai bend­ra­dar­bia­vu­sių ko­le­gų. Gai­la, nes ke­le­rių me­tų dar­bas da­bar iš es­mės pra­de­da­mas iš nau­jo“, – apie pro­jek­to me­tu už­klu­pu­sius sun­ku­mus pa­sa­ko­ja D.Že­ruo­lis ir pri­du­ria, kad tai yra po­li­ti­nės kul­tū­ros, ku­ri ne­ga­li pa­si­keis­ti grei­tai, Uk­rai­no­je pa­da­ri­nys.

„Uk­rai­no­je pro­ble­mų yra ir dėl vals­ty­bės tar­ny­bos silp­nu­mo, ne­di­de­lių at­ly­gi­ni­mų, o to­kios tar­ny­bos kaip pas mus, ap­sau­go­tos nuo po­li­ti­nių skers­vė­jų, iš­vis nė­ra“, – at­vi­rau­ja eks­per­tas, ku­ris ti­ki, kad vie­nas svar­biau­sių pa­sie­ki­mų šio­je ša­ly­je yra tai, jog Uk­rai­na ti­ki ir pa­si­ti­ki Lie­tu­va.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuva padeda:)))Kuom???Ta Lietuva dar didesne ubage-ir ekonomiskai,ir proteliu,nei Ukraina.Vieninteliu dalyku nebent -loti ant rusu :)))

Anonimas

Anonimas portretas
o kur patyyy sudeliai moterys nemoka vadovaut

patikslinimas

patikslinimas portretas
Vogti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių