Lietuva ir Lenkija patenkintos NATO reakcija, Varšuva tikisi karinių bazių

  • Teksto dydis:

Briuselyje susitikę Lietuvos ir Lenkijos premjerai trečiadienį pasveikino didesnį NATO aktyvumą regione, o Varšuva išsakė viltį, kad Aljansas savo vaidmenį sustiprins ir nuolatine baze.

Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sakė, kad NATO parodė esanti neabejinga įvykiams Ukrainoje, kai Rusija aneksavo Krymo regioną.

„Mes matom, kad šiuo metu irgi vyksta tam tikros pratybos, tai parodo, kad NATO aljanso nariai tikrai nėra abejingi tiems pokyčiams, kurie įvyko Ukrainoje ir tas, kas vyksta šiuo metu pasaulyje ir tai mus įpareigoja dar labiau bendradarbiauti ir tartis“, - žurnalistams Briuselyje sakė A.Butkevičius.

Paklaustas apie nuolatines NATO bazes, Lietuvos premjeras atsakė, kad „aljanso nariai turėtų svarstyti šitą klausimą ir priimti sprendimą“.

Tuo tarpu Lenkijos premjeras D.Tuskas pareiškė, kad Lenkija tikisi nuolatinės karinės bazės netolimoje ateityje.

„Lenkija jau ne pirmi metai nori, kad šios NATO struktūros būtų ir Lenkijos teritorijoje ir, atrodo, kad vien tik traktato įsipareigojimų gali nepakakti, kad būtų saugumo pojūtis. Atrodo, kad netolimoje ateityje tai yra būtina ir šiandien akivaizdžiai matosi, kad mūsų sienos - Lenkijos ir Lietuvos - yra ES sienos, su teritorija, kur įtampa šiandien didesnė, negu paskutiniais metais iki šiol ir, manau, mūsų argumentavimas žingsnis po žingsnio atras NATO supratimą“, - kalbėjo D.Tuskas.

Lenkijos premjeras pabrėžė, kad sąjungininkų įsipareigojimus pademonstravo JAV viceprezidento Joe Bideno (Džo Baideno) vizitas Varšuvoje ir Vilniuje ir papildomi naikintuvai, atsiųsti į regioną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikt....

baikt.... portretas
vieni kursto kiti zaidzia kara ir nereikia erzint /tigro/ jei nori buti sveikas nes didelis nesikis ir pabegs o maziukas bus /suvirskintas ar ne taip /gudruciai/ ....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių