Lietuva ir Lenkija ketina glaudžiau bendradarbiauti saugumo srityje

  • Teksto dydis:

Lietuva ir Lenkija ketina stiprinti bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse.

Anot Varšuvoje viešinčio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, susitikimuose su Lenkijos Senato maršalka Stanislawu Karczewskiu (Stanislavu Karčevskiu) ir Seimo Pirmininku Mareku Kuchcinskiu kalbėta apie bendradarbiavimą bendruose kariniuose junginiuose, kibernetinį saugumą.

„Jie pakvietė mus prisijungti prie Veimaro grupės, mes pakvietėme bendradarbiauti kibernetinio saugumo klausimais, taip pat toliau kalbėjome apie Suvalkų koridoriaus saugumą“, – BNS telefonu iš Varšuvos sakė V. Pranckietis.

Anot jo, Lietuva pakviesta prisijungti ir prie Višegrado grupės, kurią sudaro Vengrija, Lenkija, Čekija ir Slovakija.

Lenkijoje taip pat aptartos galimybės bendrais renginiais paminėti šalims jubiliejines datas.

Šiemet minimos Liublino unijos 450-osios metinės, 225-osios Tado Kosciuškos sukilimo metinės, 25-osios draugiškų santykių sutarties metinės.

„Jie sakė, kad deklaraciją rengtų dėl Liublino unijos, pasiūliau, kad ta deklaracija galėtų būti bendra, suredaguota abiejų seimų ir abiejų priimta, galbūt netgi vienu metu bendrame posėdyje, sujungta video tiltu“, – sakė Seimo pirmininkas.

Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja šiemet po dešimtmečio pertraukos atnaujino darbą. Jos veikla buvo nutrūkusi lietuvių ir lenkų santykius temdant nesutarimams dėl skirtingai traktuojamos tautinių mažumų padėties,

Praėjusią savaitę Lenkiją su paskutiniu savo kadencijos valstybiniu vizitu aplankė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Lietuva pakviesta prisijungti ir prie Višegrado grupės, kurią sudaro Vengrija, Lenkija, Čekija ir Slovakija" - žinant kad vengrai net ir labai su rusais draugiška, tai... NEGI galima tais lenkais pasitikėt?

Žemyna

Žemyna portretas
Na, brangi kaimynė pas ją einančius rusus su malonumu pasitiks mūsų teritorijoje ir čia peklą užkurs - kad tik ne jos teritorijoje būtų viskas naikinama ir žmonės žūtų :( . Su didžiausia, tskant, pšyjemnoscią ji „mus” gins. Kaip ir Kremlius gynė, o paskui apgintoje teritorijoje „pasiilsėti” kaip prisėdo, taip ir liko... Jei lenkas tau degtuką paskolino, turėsi jam visą mišką grąžinti - „palūkanos”, mat, užaugo...

Anonimas

Anonimas portretas
Susimete su lenkais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių