Lietuva atidžiai stebi Rusijos ir Kinijos pratybas Baltijos jūroje

Lietuvos gynybos pareigūnai sako atidžiai stebintys Baltijos jūroje įsibėgėjančias Rusijos ir Kinijos bendras karines pratybas.

Anot Krašto apsaugos viceministro Vytauto Umbraso, Lietuva tikisi, kad pratybų metu bus laikomasi visų tarptautinės jūrų teisės normų ir nebus trikdoma ekonominė veikla Baltijos jūroje.

„Lietuva nuolatos atidžiai stebi ir analizuoja kaimynystėje vykstančias pratybas bei kitas karines veiklas, o turima informacija dalinasi su NATO sąjungininkais“, - BNS sakė viceministras.

Aktyvioji Rusijos ir Kinijos karinių mokymų „Jūrinė sąveika 2017“ fazė numatoma antradienį ir trečiadienį Baltijos jūroje.

Abiejų šalių karo jūreiviai atliks šaudymus į įvairaus tipo taikinius vandens paviršiuje ir ore, kartu spręs už borto iškritusio žmogaus gelbėjimo klausimus, atliks krovinių perkėlimą iš laivo į laivą ir mokysis suteikti pagalbą avariniam laivui. Tai rašoma Rusijos Baltijos jūros karo laivyno pranešime spaudai, jį cituoja „Interfax“ naujienų agentūra.

Trys Kinijos karinių jūros pajėgų laivai, tarp kurių yra ir eskadrinis minininkas „Hefei“, atplaukė į pagrindinę Rusijos Baltijos karo laivyno bazę Baltijske Karaliaučiaus srityje liepos 21 dieną.

Manevrams pasibaigus Kinijos laivai išplauks į Sankt Peterburgą.

Rusija ir Kinija bendras karines pratybas vykdo kasmet nuo 2012 metų, bet Baltijos jūroje jos vyksta pirmą kartą.

Kai kurie stebėtojai sako, kad Kinijos atvykimas į Baltijos jūrą gali būti interpretuojamas kaip atsakas į JAV karinį aktyvumą ginčijamuose Pietų Kinijos jūros vandenyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam ,,,,chi chi chi,,,,,

tam ,,,,chi chi  chi,,,,, portretas
na matomai tu vienas ir masturbuojiesi ziuredamas y lietuviskos magnolijos nuotrauka...

darius

darius portretas
Kas ir belieka - tik stebeti, jei pradeti kara su kinija, tai lietuvoje neuztektu vietos visiems kinieciams palaidoti...

Chi chi chi Skaitykit “Ozio tvarto myzalai”

Chi chi chi  Skaitykit “Ozio tvarto myzalai” portretas
Ir jūs įsitikinsit, kad Putino subinlaižiai pasikrauna idėjomis masturbuodamiesi prieš vado portretą.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių