Liejasi skundai dėl Širvintų rajono merės Ž. Pinskuvienės veiksmų

  • Teksto dydis:

Molėtų-Širvintų apygardos rinkimų komisija pradėjo tyrimą dėl Širvintų rajono merės „darbietės“ Živilės Pinskuvienės, kuri kaltinama, jog dalyvaudama rinkimuose kaip stebėtoja trukdė rinkėjams naudotis rinkimų teise ir galbūt agitavo, nors tai šeštadienį yra draudžiama.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS sako, kad komisija gavo net kelis skirtingų partijų atstovų skundus, kuriuose Ž.Pinskuvienė daugiausia kaltinama dėl to, jog šeštadienį vykstant balsavimui namuose trukdė pasinaudoti rinkėjo teise ir kišosi į komisijos darbo organizavimą.

„Kaltinimai yra, kad (Ž.Pinskuvienė) gąsdino, kad apylinkės komisijos pirmininkė bus atleista iš pareigų, liepė kalbėti tik valstybinė kalba, filmavo rinkėjų namus (...). Agitavimo kaltinimas toks, kad savo vaizdu, savo buvimo agituoja. Ne, to negirdėjau, kad būtų agitavusi balsuoti“, - BNS sakė Z.Vaigauskas.

Jis patvirtino, kad Ž.Pinskuvienė yra vienintelė merė Lietuvoje, dalyvaujanti rinkimuose kaip stebėtoja. Anot jo, neturima duomenų, kad ji siekė paveikti rinkėjus kaip merė, o įstatymai merui būti stebėtoju nedraudžia. Tačiau, jo nuomone, jei mero buvimas „sukelia kontroversijų,  situacija yra netinkama“.

Pati merė Seimo rinkimuose nedalyvauja, jos sutuoktinis Jonas Pinskus dalyvauja rinkimuose „Darbo partijos“ sąraše bei vienmandatėje Lazdynų apygardoje Vilniuje.

Ž.Pinskuvienė neigia jai metamus kaltinimus, o skundai, jos teigimu, pasipylė dėl to, jog dalyvaudama Šiaulių rinkimų apylinkėje kaip stebėtoja ji esą kaip tik trukdė pažeidinėti įstatymus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovams, kurie yra dviejų partijos kandidačių į Seimą artimieji.

„Prieš mus, prieš einant komisijai į namus, tą šiandien akivaizdžiai matėme, priešpriešiais važiuoja žmogus, suagituoja senukams, sustato, kaip turi būti prabalsuota“, - aiškino ji. Politikė tvirtina, kad buvo užtikrinta, jog rinkėjai balsuotų kitame kambaryje, o tai ir galėjo sukelti kai kurių kitų stebėtojų nepasitenkinimą.

Pati Ž.Pinskuvienė skundo dėl galimų pažeidimų sako nemačiusi prasmės rašyti, nes ankstesnieji jos skundai nebuvo tiriami.

„Esu dėl savęs rami“, - pridūrė merė.

Anot VRK vadovo, daugiau apie rimtesnius pažeidimus nepranešama, balsavimas vyksta palyginus ramiai, gaunama skundų tik dėl galimų agitacijos pažeidimų socialiniuose tinkluose, taip pat skundžiamasi, kad rinkimų teise pasinaudoti negalėjo, nes į namus neatvyko rinkimų komisijų nariai, dalis žmonių skundžiasi, kad balsavimo komandos atvyko, nors nebuvo kviestos.

Policija šeštadienį kol kas nėra pradėjusi naujų ikiteisminių tyrimų dėl pažeidimų, susijusių su rinkimais, nors skundų yra gaunama, BNS tvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Šeštadienį rinkėjai balsuoja namuose  - VRK duomenimis, iki 17.30 val. rinkimų teise jau pasinaudojo 159 tūkst. rinkėjų.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
Jei žmogus tvarkingai dirba savo darbą, gražėja miestas ir rajono miesteliai, matosi šypsenos senelių veiduose ir atsiranda viltis puoselėta 26 metus tai blogai ? Besmegeniams neitiksi niekaip nes jie tik niurzga ir tingi judinti užpakalius. Dirbkite savo darbą gerb. Živile ir nekreipkite dėmesio į tuos degradavusius ir baigiančius prasigerti tautiečius. Jie dar ilgai los transo būsenoje.

Durneliai

Durneliai portretas
Durneliai ir renka, Kaune irgi tas pats, isrinko matjošaiti

JO

JO portretas
Abu Pinskai per daug pasikėlę. Kokia partija tokie jos ir žmonės. Dar pridėkime Baltraitienę, Graužinienę -dvasios ubagai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių