Liberalų taryba patvirtino: dirbs opozicijoje

  • Teksto dydis:

Vilniuje šeštadienį posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio taryba patvirtino, kad partija dirbs opozicijoje ir priešinsis kolektyvizmo, valdžios kišimosi į asmeninį žmonių gyvenimą iniciatyvoms.

„Liberalų sąjūdis dirbs opozicijoje ir per savo atstovus Seime visomis išgalėmis sieks įgyvendinti savo svarbiausias rinkimų programos nuostatas. Palaikysime tuos sprendimus, kurie padės Lietuvai tapti atviresne, modernesne ir turtingesne valstybe. Kritikuosime kolektyvizmo ir valdžios kišimosi į asmeninį žmonių gyvenimą apraiškas“, – teigiama partijos tarybos patvirtintoje rezoliucijoje.

Savo ruožtu liberalai žada siekti, kad būtų mažinami mokesčiai dirbantiesiems, mažinamas pridėtinės vertės mokestis, neapmokestinamas pelnas kuriantiems naujas darbo vietas ir plečiantiems verslą.

Žmogaus laisvių srityje liberalai žada balsuoti už partnerystės instituto įteisinimą visiems žmonėms, asmens vardo rašymą visomis lotynų abėcėlės raidėmis. Partija taip pat rems balsavimo internetu, dvigubos pilietybės įtvirtinimą kuo platesniam žmonių ratui.

Ragino netapti arogantiškais

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius partijos tarybose posėdyje šeštadienį džiaugėsi rinkimų rezultatais ir partiečius ragino netapti arogantiškais: kritikuoti ne rinkimus laimėjusius oponentus, o liberalizmui prieštaraujančias jų idėjas.

Frakcija turės būti labai aktyvi, bet mes neturime kritikuoti kitų žmonių, mes turime kritikuoti kitų žmonių veiksmus, ir tai yra labai svarbu. Mes neturime arogantiškai žiūrėti, kalbėti apie rinkėjus, kurie šį kartą rinko ne mus, jie turėjo tam priežasčių“, – sakė partijos lyderis.

„Mes neturime nieko niekinti, jokio rinkėjo, jokio politiko, kuris atėjo į Seimą, bet labai aršiai ir taikliai sakyti, ką jie daro ne taip ir kaip tai padaryti geriau. Man atrodo, šis momentas ypatingai svarbus. Jei mes tik pradėsime sakyti, kad jie yra blogi, mes automatiškai tapsim, kokiais kartais kaltina esant politikus – arogantiški, pasipūtę, o grubiai tariant „seni vazonai“, kurie nieko nekeičia, tik kritikuoja tuos, kurie kažką daro“, – kalbėjo R. Šimašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl valstiečių laimėjimas Lietuvoje ir Trumpo laimėjimas Amerikoje taip visus pritrenkė? Nes globalistai dešimtmečius nebaudžiamai darė tą patį. Globalistai gabeno mūsų darbo vietas į Kiniją ir kitas panašiais diktatūras, mainais gaudami šios priespaudos dėka lobstančių turtuolių kyšius - pinigus politinei kovai. Visi įtikėjo, kad tų pinigų dėka globalistai pasamdys pakankamai reklamos specialistų, konsultantų ir kitokių rinkiminių technologijų žinovų, kad visada laimėti rinkimus (ar ne, Eligijau Masiuli?). Clinton Amerikoje rinkimams išleido daug daugiau pinigų, negu Trumpas. Tikrai didelis siurprizas, kad nepadėjo nei pinigai, nei juodinimas.

Kęstas

Kęstas portretas
Priešingoje barikadų pusėje yra nacionalistai, pradedant nuo Trumpo Amerikoje ir baigiant Modi Indijoje. Ji myli savo šalį, tikėdami, kad reikia išsaugoti jos unikalią kultūrą. Nebūtinai jie tiki, kad jų šalis yra geriausia pasaulyje. Mes mylime mūsų žmoną ar vyrą ne todėl, kad ji ar jis yra geriausi pasaulyje, o todėl, kad ji ar jis yra mūsų (aptariama čia, Jonathan Haidt). Todėl nacionalistai siekia gero savo šaliai, o ne pasaulio turčiams. Todėl nacionalistai siekia gražinti darbus ir uždarbius į savo šalį. Todėl nacionalistai laimi, kaip laimi Trumpas ir mūsų valstiečiai.Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

giedrius

giedrius portretas
Dirbs? Patiems nejuokinga?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių