Liberalų sąjūdžio užmojai – statyti į vietą konservatorius

Liberalų sąjūdis (LS) mėgins atkurti iki Eligijaus Masiulio skandalo turėtą įtaką ir nutolti nuo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų. „Jei kas mus laiko jaunesniais broliais, tegul būna atsargesni dėl tokio požiūrio“, – perspėja liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas.

Apžvalgininkų teigimu,  LS turi nemažų šansų atgimti ir esminių kliūčių šiame kelyje esą neturėtų atsirasti.

Praėjusią Seimo kadenciją buvo smarkiai pakitęs TS-LKD ir LS populiarumo santykis. Apklausos dar šių metų gegužę liudijo, kad liberalai tapo stipriausia centro dešinės partija Lietuvoje. Tačiau viską nubraukė įvykiai, susiję su E. Masiuliu. Gegužės 12-ąją Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu.

Ši žinia LS buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus, mat iki tol partijos lyderiai neturėjo problemų su teisėsauga. Šie įvykiai smogė per LS reitingus ir paskleidė abejones, ar partija perkops 5 proc. rinkimų barjerą. Vis tik rytą po Seimo rinkimų antrojo turo iškovoję net 14 mandatų liberalai į spaudos konferenciją Valdovų rūmuose žengė su šypsena – apie tokį gerą pasirodymą jie net nesvajojo.

Gavę antrą šansą iš savo rinkėjų ir patikėję savo sėkme liberalai pradėjo demonstruoti, kad gali tapti ne prasčiau už Tėvynės sąjungą girdimu opozicijos balsu. Paskutiniai įvykiai, tokie, kaip aiškinimasis, kam atiteks opozicijos lyderio postas, rodo, kad skeliamos žiežirbos prieš konservatorius. Ko galime tikėtis iš LS šioje Seimo kadencijoje?

LS narys: taip dar nėra buvę

Po E. Masiulio skandalo liberalai buvo šoke ir praradę pasitikėjimą gerai pasirodyti Seimo rinkimuose. „Buvome dideliame šoke. Spaudoje mirgėjo, kad LS reitingas – 2,7 proc. Po jų buvo visi demotyvuoti, akyse nebuvo jokios ugnelės. Tačiau dabar po gana sėkmingų mums Seimo rinkimų visi vėl mobilizavosi, blizga žmonių akys skyriuose. Kai pašneku su kolegomis iš kitų partijų, kas ten darosi, tai LS viduje dabar tikrai geras laikotarpis“, – LRT.lt pasakojo įtakingas liberalas.

Jis teigė nepamenantis, kada Liberalų sąjūdyje būtų buvusi tokia gera ir pakili atmosfera. „Prieš pirmininko rinkimus buvo įtampų tarp lyderių, turėjome visiems nemalonių posėdžių. Tačiau dabar viskas jau išsisprendę. Nežinau, ar patikėsit, bet tikrai nepamenu tokios geros atmosferos“, – tikino LRT.lt šaltinis LS.

Politiko teigimu, E. Gentvilas ir LS pirmininkas Remigijus Šimašius yra pasidalinę veiklos sritis. „Čia iš tiesų keistas atvejis yra su pirmininku. Pirmininkui valdyti partiją nebūnant Seime yra gan sudėtinga. Vis tik Seime vyksta pagrindiniai politiniai įvykiai, bet jie abu labai gerai sutaria. Nėra kažkokių bandymų ko nors nepasakyti ar pačiam priimti sprendimus, neinformavus pirmininko, tokiu būdu diskredituojant pirmininką ir siekiant turėti daugiau galių. Dabar mes esame vėl ant bangos. Neaišku, kaip viskas būtų susiklostę, jei nebūtų įvykių su E. Masiuliu, bet dabartiniai rezultatai įkvepia partijos narius eiti į priekį“, – pasakojo LS narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mieli liberalai tai koncerrvatoriai Masiulį patvarke galvodami kad koņcervai laimės patikekit koņcervai bus išmesti iš Seimo kaip ir darbo partija ir bus taip pat teisėmis už Lietuvos genocida

Anonimas

Anonimas portretas
Kai vieni kitus pradės statyti į vietą - tuomet trs savo žodį prokurorai. Lietuvis toks padaras, kad privalo nuolat griaužti savo artimą. Ir nieko čia nepakeisi.

Krivis

Krivis portretas
Greit is Lietuvos liks gal tik vardas, jei liks, o SITIE vis riejasi, vis braunasi arciau lovio... Slykstu!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių