Liberalas europarlamentaras P. Auštrevičius prezidento rinkimuose remia I. Šimonytę

Iš kovos dėl prezidento posto dėl nesurinktų parašų iškritęs Liberalų sąjūdžio atstovas europarlamentaras Petras Auštrevičius šiuose rinkimuose paramą išsakė konservatorių kandidatei Ingridai Šimonytei.

„Esu visiškai ramus dėl Ingridos. Žinau jos įsitikinimus ir gebėjimą dirbti – veikti vardan Lietuvos žmonių, nesiblaškant ir rodant aiškią lyderystę. Ne tik čia, Lietuvoje, bet ir tarptautinėje politikoje“, – P. Auštrevičius cituojamas jo biuro paskelbtame pranešime.

„Esu tikras, kad išvien dirbančios dešiniosios politinės jėgos leis įgyvendinti visiems piliečiams duotą pažadą – pagaliau įtvirtinti europietiškas galimybes Lietuvoje”, – teigia P. Auštrevičius.

Tame pačiame pranešime cituojama I. Šimonytė sako siekianti telkti įvairių politinių pažiūrų žmones, kuriems svarbi vakarietiška Lietuvos kryptis.

„Todėl vertinu šį P. Auštrevičiaus parodytą pasitikėjimą, nes gerbiu jį kaip patyrusį ir nuoseklų politiką, aktyvų užsienio politikos profesionalą bei puikiai Lietuvai atstovaujantį Europos Parlamento narį“, – sako prezidento rinkimuose konservatorių iškelta Seimo narė.

Liberalų sąjūdžio vadovas Eugenijus Gentvilas BNS sakė, kad klausimas dėl paramos per prezidento rinkimus svarstytas savaitgalį vykusiame partijos valdybos posėdyje, bet nebuvo vieningos nuomonės ir nuspręsta partijos lygiu paramos nepareikšti.

„P. Auštrevičius pasakė, kad parems I. Šimonytę, aš tikrai priekaištauti negaliu, kiekvienas liberalas laisvas elgtis, kaip nori“, – sakė E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdis kandidatu prezidento rinkimuose buvo iškėlęs P. Auštrevičiaus kandidatūrą, tačiau jis nesurinko reikalingų 20 tūkst. parašų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas

arvydas portretas
Netoliaregiska..

vardas

vardas portretas
Ar su pimpalu jis remia ta senmerge, o gal ir ji lesbiete- iskrypele, kaip tada paremsi?

Pilietis

Pilietis portretas
Niekam nesvarbu tavo nuomonė,tauta turi savo ir žino kad visi šitie pradininkai ,vakstybės žlugdytojai mire tautai ir tu tamsta kartu.Patys save renka ,patys save vertina ir gire.Vemti norisi nuo tokios Luetuvos valdžios jie verti tik Sibiro,gaila kaf rysų nėra,bet ateus laikas kaio turės atsakyti už visą tai kas buvo vykdoma Lietuvoje nuo nepriklausomybės atkūrimo laikų.Tik S.Skvernelis vertas prezidento posto iš visų siūlomų kandidatų,manau neapvils tautos ir savo šalies.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių