Liberalai svarstys apie Lietuvą nepagarbiai atsiliepusio brito likimą frakcijoje

  • Teksto dydis:

Necenzūriniais žodžiais Lietuvą išvadinusio sostinės tarybos nario, brito Marko Adamo Haroldo likimas Liberalų sąjūdyje bus svarstomas artimiausiame frakcijos posėdyje, sako sostinės meras ir Vilniaus liberalų vadovas Remigijus Šimašius.

„Joks kontekstas ar kiti pasiteisinimai negali būti tokių žodžių vartojimo pateisinimas, ypač Lietuvos atžvilgiu. Tai vertinu ypač neigiamai. Artimiausiu metu turėsime frakcijos posėdį savivaldybėje, bus svarstoma kaip elgtis šių žodžių autoriaus atžvilgiu“, - BNS antradienio vakarą sakė jis.

R.Šimašius tikino, kad sprendimai dėl M.A.Haroldo bus priimtas „vėliausiai kitą savaitę“. Anot jo, frakcijoje yra įvairių nuomonių dėl to, kaip reikėtų pasielgti dėl M.A.Haroldo - nuo atlaidžių iki „labai radikalių“, t.y. šalinti kolegą iš frakcijos. R.Šimašius tikino pats kalbėjęsis su juo ir išgirdęs, jog jis gailisi dėl socialiniame tinkle pasakytų įžeidžių žodžių, tačiau apsispręsti dėl jo likimo esą ketina tik išgirdęs jo galutinį pasiaiškinimą, ar tai yra „jo nuoširdi pozicija“.

„Aš asmeniškai nemanau, kad jis nemyli Lietuvos, bet jo ekspresija to nerodo. (...) Mano nuomonė priklausys nuo to, kaip aiškiai jis sugebės parodyti, kokia yra jo pozicija Lietuvos atžvilgiu, kitaip tariant, atgailauti“, - sakė meras.

Savaitgalį socialiniame tinkle „Facebook“ britas pareiškė, jog Lietuva turėtų įteisinti gėjų santuokas ir „priimti tūkstantį pabėgėlių tuojau pat“, nes tai būtų naudingą Lietuvos įvaizdžiui. Savo įrašą jis paaštrino necenzūriniais pasisakymais apie Lietuvą.

„Atsiprašau Lietuvos žmonių, kurie buvo įžeisti skaitydami mano įrašą“, - vėliau savo paskyroje pareiškė M.A.Haroldas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ergo

ergo portretas
tie liberalai kaip tikri snobai - kiekvieną nusmurgusį užsienietį nešioja ant rankų.

šnč

šnč portretas
Kuris lizdas šį paukštelį išperino? Ogi liberalų. Dabar tipo, mes ne prie ko? Manyčiau, net labai prie ko - ten visi tokie. Ar ne pats vadas Masiulis visus, kurie neuždirba 5000Lt., išvadino žiopliais?

nemo

nemo portretas
Tegul nesa savo plunksnas is kur atsibaste.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių