Lentelėje ant naujo ūkio ministro durų tektų pakeisti tik vardo raidę?

Kas užims jau beveik dvi savaites tuščią ūkio ministro postą, iš jo pasitraukus socialdemokratui Mindaugui Sinkevičiui?

Seimo kuluaruose pastarosiomis dienomis vis garsiau kalbama, kad premjeras Saulius Skvernelis šį portfelį norėtų patikėti Seimo Ekonomikos komiteto vadovui, „valstiečių“ atstovui Virginijui Sinkevičiui, ekonomikos ir tarptautinių santykių studijas baigusiam Jungtinėje Karalystėje.

Patikimi LRT.lt šaltiniai Valstiečių ir žaliųjų sąjungoje tvirtino, kad yra ne vienas kandidatas Ūkio ministerijos vadovo postui užimti, bet V. Sinkevičius tarp jų – vienas rimčiausių. Tik esą partijos lyderis ir frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis, vertindamas jo kompetenciją, nenorįs išleisti į ministeriją.

„Kalbų yra buvę įvairių, bet, kol nesu gavęs oficialaus pasiūlymo, nieko komentuoti nenorėčiau“, – LRT.lt sakė V. Sinkevičius.

Jo bendrapavardis M. Sinkevičius ministerijai vadovavo iki spalio 13 d. Paklusęs partijos valiai trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, premjerui įteikė prašymą atleisti iš pareigų.   

Anksčiau vyriausybės vadovas S. Skvernelis yra kalbėjęs, kad dėl ūkio ministro kandidatūros apsispręs, kai tarpusavio santykius išsiaiškins socialdemokratai. Dabar, kai pastarieji Seime jau turi dvi frakcijas ir viena iš jų liko valdančiojoje daugumoje, premjeras turėtų paskelbti, kam patikėtų vadovauti vienai svarbiausių ministerijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
1 soc...demono neprileisti prie /lovio/ nes viska isparceliuos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių