Laimėjusieji rinkimus: koalicija realiausiai atrodys tik po antrojo turo

Seimo rinkimus laimėjusių partijų lyderiai sako, kad valdančioji koalicija realiausiai atrodys tik po rinkimų antrojo turo, o galimi partneriai pirmiausia turi suderinti savo programines nuostatas. Pirminiais duomenimis, pirmąjį turą laimėjusios Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovas Gabrielius Landsbergis tvirtina, kad su dabartiniais valdančiaisiais pokyčių visuomenėje nebus.

„Visuomenė nori pokyčių, todėl nemanau, kad mes galėtume grįžti prie galimų variantų su dabartiniais valdančiaisiais. Esminiai dalykai – Lietuvai reikia pokyčių. Ir nauja valdžia turi juos atnešti, jeigu nori išpildyti savo pažadą rinkėjams“, – sakė G. Landsbergis.

Tuo metu vos atsiliekančių ir antroje vietoje esančių Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo lyderis Saulius Skvernelis tvirtina, kad partija kol kas su nieko nesitaria dėl koalicijos ir laukia antrojo turo. Pasak S. Skvernelio, esmė yra programa ir prioritetai.

„Mes kalbame apie esminius principus, pagrindinius prioritetus, mes privalome jų laikytis, programa – vienareikšmiškai – yra ne laimėti rinkimams, bet padaryti reikalingus darbus. Ten, kur kompromisai galimi – jie turi būti, mes tikrai kalbame apie galimą koalicinę vyriausybę ir nebus taip, kad bus diktatas, bet yra principiniai dalykai, nuo kurių negalima trauktis. Ir jeigu nebus sutarta – bus kitokia koalicija“, – teigė S. Skvernelis.

Premjeras, socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius tvirtina, kad aišku tai, jog koalicijos su konservatoriais nebus: „Aš manau, kad derybos vyks po antro turo, bet aš sutinku su ponu Gabrieliumi, kad socialdemokratai su konservatoriais vargu ar galės tartis.“

Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas teigia, kad pirmiausia pasikeitimai vyks dėl programinių nuostatų: „Pasikeitimai tikrai įvyks, jie įvyks keliais aspektais: partijos, kurios formuos valdančiąją daugumą, personalijos, bet kas svarbiausia – programiniai dalykai. Ir aš įsitikinęs, kad esminių pasikeitimų įvyks būtent per programinius dalykus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žopa

Žopa portretas
Reikalaukim REFERENDUMO, nes mūsų tautos laukia ŽOPA

kodel

kodel portretas
su vaigausku kaip visada nesusipratimas kaip rinkom prezidenta buvo ir trukdziai kai viktoras atnese parasu irgi nesusipratimas dabar rinkimai uzlinko kelias valandas ir rezultatu nebuvo pora valandu o milijonai tam isleisti ir laimi tas kam reikia daug sutapimu

Jo

Jo portretas
nesuprantu kaip konservai galejo laimeti. Su kuo pasikalbi visi ju nekencia ir nevalsavo uz juos. Matomai rinkimai suklastoti. Juk visokie neigalus, alzhaimeriu sergantys seneliai balsavo uz konservatorius ( uz juos pabalsavo)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių