Laikinai liberalams vadovaus E. Gentvilas

Iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų atsistatydinusį Remigijų Šimašių kol kas pakeis parlamentaras Eugenijus Gentvilas.

Jis iki šiol ėjo partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigas.

Dar šiemet planuojama surengti neeilinį partijos suvažiavimą. Naują Liberalų sąjūdžio lyderį norima rinkti visų partijos narių apklausos būdu.

Laikinuoju Liberalų sąjūdžio pirmininku E. Gentvilą patvirtino penktadienio vakarą posėdžiavusi partijos valdyba.

Dar prieš valdybos posėdį E. Gentvilas žurnalistams sakė, kad pagal partijos įstatus jam laikinai tenkanti vadovo kėdė nekelia džiaugsmo, tačiau žadėjo šias pareigas eiti atsakingai – kitaip, nei tai darė po Eligijaus Masiulio pasitraukimo 2016 metų pavasarį laikinuoju pirmininku tapęs europarlamentaras Antanas Guoga. A. Guoga iš laikinojo pirmininko pareigų (ir iš partijos) pasitraukė praėjus kelioms dienos nuo paskyrimo.

„Aš gal tiek nedurniuosiu – nei keturias dienas, nei 40 dienų – patapęs laikinuoju, aš gerokai atsakingiau žiūriu į partiją, tikrai nelaidokime dar jos“, – sakė E. Gentvilas.

Pasitraukdamas R. Šimašius siūlė, kad partijos laikinuoju vadovu taptų europarlamentaras Petras Auštrevičius. Jis kartu su Vitalijumi Gailiumi ir Marcijonu Urmonu ketvirtadienį paskelbė apie pasitraukimą ir partijos pavaduotojų pareigų taip siekdami pagreitinti pokyčius partijoje. R. Šimašius sakė, kad būtent šis partijos kolegų žingsnis jį paskatino palikti partijos pirmininko pareigas.

P. Auštrevičius pasiūlymą, kad jis vadovautų partijai, pavadino „komedija“ ir pabrėžė, kad tai prieštarauja partijos įstatams.

Penktadienį Liberalų sąjūdžio valdyba taip pat nusprendė šaukti neeilinį partijos suvažiavimą, jis planuojamas dar šiais metais. Kitą savaitę vėl rinksis partijos valdyba, o lapkričio 4 dieną numatytas tarybos posėdis. Partijos valdyba ir taryba savo posėdžiuose suformuluos išankstinio partijos suvažiavimo gaires.

Po valdybos posėdžio E. Gentvilas tvirtino, kad rinkiminis suvažiavimas turėtų vykti iki Kalėdų.

„Norime partijos pirmininką rinkti visuotiniu narių apklausos būdu. Tai neįprasta, tai kainuoja laiko. Man irgi atrodo, kad tai sunkiai įmanoma ir techniškai, ir organizacine prasme. Kitą savaitę valdybai sekretoriatas turi pasakyti, ar įmanoma išrinkti pirmininką visuotinės apklausos būdu ir jį patvirtinti suvažiavime dar šiais metais. Bet kuriuo atveju, jeigu paaiškėtų, kad neįmanoma, partijos pirmininkas būtų renkamas tradiciniu būdu suvažiavime“, – sakė laikinasis partijos vadovas.

Opozicinis Liberalų sąjūdis Seime turi 14 atstovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šventosios smėlis

šventosios smėlis portretas
gentvilioks ,tai šios v..gių partijos krikštatėvis.Tai jis taip kaip tata turi būti pasodytas.

ddd

ddd portretas
Finita la comedia...

petrui

petrui portretas
raktų nedavė ...........
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių