L. Ruokytė-Jonsson – apie tai, kokia Kultūros ministerija turėtų būti

Kultūros politiką turinti formuoti Kultūros ministerija nepakankamai dirba šioje srityje, taip pat vis dar imamasi politikos įgyvendinimo, nors tai turi daryti Lietuvos kultūros taryba, įsteigta 2012-aisiais metais.

Tokias išvadas konstatavo auditą Kultūros ministerijoje atlikusi Valstybės kontrolė.

Nors Valstybės kontrolė ministerijos darbe įžvelgė pamatinių problemų, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson tyrimą vertina pozityviai.

„Tikrai džiaugiuosi Valstybės kontrolės atliktu išsamiu tyrimu,  kuris buvo atliktas Kultūros ministerijoje. Pateiktos išvados dar kartą rodo, kad mes einame teisingu keliu [...]. Su komanda jau kalbėjome ir prieš pradedant darbą, kad ministerija iki šiol nesuprato savo misijos“, – pabrėžia L. Ruokytė-Jonsson.

Pasak ministrės, tai tik įrodo, kad būtina pertvarkyti ministeriją iš kultūros sektorių kontroliuojančios institucijos į kultūros sektoriui atstovaujančią instituciją.

„Ministerija nėra pinigų dalintojas. Ji yra kultūros politikos formuotojas, koordinatorius ir prižiūrėtojas, kad ji tikrai vyktų“, – pasakoja ministrė.

Plačiau apie tai – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algys

Algys portretas
Vyt lauk ta boba su arklio snukiu,ji ne tam skirta-jai reikia burelio zmoniu,kad galetu vadovauti pvz.gatviu slavime,ar melzejoms kaime,daugiau jos intelektas neleidzia!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių