L. Linkevičius: tikimės, kad. D. Trumpas tęs principingą poziciją dėl Rusijos

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius JAV valstybės sekretoriui Mike'ui Pompeo (Maikui Pompėjui) išsakė lūkestį, kad prezidento Donaldo Trumpo (Trampo) susitikimas su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu atspindės principingą JAV poziciją Maskvos atžvilgiu.

„Aš minėjau, kad susitikimas artėja, tikimės, kad jis atspindės principingą JAV poziciją Rusijos atžvilgiu. Labai vertiname principingą ir nuoseklią JAV laikyseną“, – BNS sakė ministras.

Lietuvos ir JAV ministrų pokalbis telefonu įvyko praėjus kelioms valandoms, kai viešai paskelbta apie būsimą D. Trumpo ir V. Putino susitikimą Helsinkyje liepos 16 dieną.

Prieš JAV ir Rusijos vadovų susitikimą D. Trumpas dar dalyvaus NATO viršūnių susitikime Briuselyje. Pastaraisiais metais D. Trumpas ne kartą kritiškai atsiliepė apie JAV įsipareigojimus NATO.

L. Linkevičius tikino, kad Lietuva neturi pagrindo abejoti JAV įsipareigojimais Aljansui, nes pastaraisiais metais JAV sustiprino savo pajėgumus Europoje ir dažniau atsiunčia karius pratyboms.

Ministras teigė M. Pompeo pakartojęs Lietuvos poziciją, kad Aljansas turi paspartinti sprendimų priėmimą, suteikti daugiau įgaliojimų vyriausiajam NATO pajėgų vadui ir kad viršūnių susitikime būtų patvirtintos „gairės panaikinti spragas oro gynybos srityje“.

Pasak ministro, Lietuva pritaria JAV pozicijai, kad kitos Europos šalys turi geriau finansuoti krašto apsaugą.

„Daugiau pajėgų, daugiau pratybų, daugiau lėšų paramos projektams. Neturime pagrindo nerimauti. Turime susitelkti, ką patys turime daryti, kad europiečiai adekvačiai prisiimtų atsakomybę“, – kalbėjo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
ir bus kokia nors pozicija bet ne komjaunuoliska ir jei bus tai su ateiviais kuriems tik komsorgu ir betruko.....

...

... portretas
Linuk, jau pajutai mauro likimą?..

juokinga

juokinga portretas
kaip juokinga ir graudu,kad neturi ka veikti ir sneka beleka....kam kam o jau siam lineliui reiktu pattleti ir nenusisneketi .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių