L. Linkevičius: tikimės, kad Baltarusija negrįš prie politinių kalinių

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad jei Baltarusija grįš prie politinių kalinių situacijos, Europos Sąjunga (ES) turėtų svarstyti sankcijų taikymą.

Liuksemburge Europos Sąjungos Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje pirmadienį dalyvaujantis L. Linkevičius atkreipė kolegų dėmesį į pastaruosius įvykius Baltarusijoje ir Rusijoje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Kovo mėnesį per taikias demonstracijas Minske ir keliuose Rusijos miestuose buvo masiškai sulaikomi žmonės.

„Turime atidžiai stebėti situaciją ir principingai reaguoti, jei bus imamasi smurto ir akivaizdžiai pažeidžiamos žmogaus teisės. Tikimės, kad Baltarusija negrįš prie politinių kalinių situacijos. Jei taip atsitiktų, mes taip pat turėtume grįžti prie sankcijų svarstymo“, – sakė L. Linkevičius.

Ministras pirmadienį taip pat priminė, kad ES dialoge su Rusija privalu intensyviau išnaudoti kontaktus su Rusijos pilietine visuomene.

L. Linkevičius Liuksemburge taip pat susitiko su Europos kaimynystės politikos ir plėtros derybų komisaru Johannesu Hahnu (Johanesu Hanu). Ministras pabrėžė, kad Lietuvos kaimynystėje vykdomos atominės elektrinės statybos jau tapo nacionalinio saugumo klausimu, padėkojo komisarui už skiriamą dėmesį Astravui, išreikšdamas įsitikinimą, kad klausimas išliks ES ir Baltarusijos politinio dialogo dalimi. Anot ministro, nepaisant patvirtintos URT darbotvarkės, Rytų partnerystės klausimai privalo nuolatos būti Tarybos akiratyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cha ha ha tikekimes ,kad ir lietuva neprades Smetonines politikos polit kaliniu atzvilgiu ,kada juos fortuose dujom nuodijo ir saude visus be isimties.... nes jau politinius y kalejimus kisa be gailescio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių